Jämställdhet är viktigt

Det visar inte minst Ducati genom denna smaskiga reklam. Jag vet faktiskt inte riktigt vilka av bilderna som skulle sälja bäst. Jag har dock mina aningar..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: J

Detta är inte jämställdhet..Den stereotypa representationen av kön är inte alls omvänd. Titta först på originalbilderna. Kvinnan är objektifierad, sexualiserad, avhumaniserad och finns där för en male gaze, hon finns där för att åtrås.

annen finns där för att bli förlöjligad. Han finns där främst som ett komiskt inslag. Hans poser är inte sexualiserade, och hans kropp är inte vältränad, smal och trimmad som de kvinnliga modellernas. Han är inte stylad, sminkad eller uppstyrd. Därför blir han inte heller sexualiserad. Han finns inte där för en ”female gaze”, utan för oss alla att skratta åt.
Detta är ett vanlig inslag i annan medial representation också. Att nakna män inte får vara sexuella, utan framställs istället som roliga, komiska och rent utav korkade. Män som inte har en ”modellfysik” kan enligt vår populärkultur inte heller vara sexiga, se valfri film med t.ex. skådespelaren Seth Rogen. Där är naket alltid roligt, komiskt, fult och korkat. Det är tragiskt att människor som inte är smala inte kan få representera samma ”sexighet”. Detta beroende på den smalhetsnorm som råder, där samhället kommit överens om vad för kroppsform som är åtråvärd


Diggar dig som fan Daniel, men rabiat feministen i mig var tvungen att kommentera inlägget..

Allt gott

Svar: Hej och tack för svaret.
Jag har ärligt talat inte lagt några värderingar alls i varken inlägget eller rubriken. Varför jag skrev "jämställdhet" vet jag ärligt talat inte. Jag ser självklart inte dessa bilder som jämställda. För mig var det bara en komisk bildserie.
Om de som gjort de syftar på något djupare kan jag inte uttala mig om men det fick mig att skratta och därför la jag upp det. Någon djupare förklaring finns det inte. Har faktiskt inte ens fungerar på rubriken förrän du skrev, vilket är intressant.

Tack för kommentaren och för att du läser ;)

/Daniel
None None

2013-11-27 @ 23:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0