Sista övningsdagen

Igår hade vi sista övningsdagen på skolan. Blev tre lite extrema case. Eller extrema och extrema kanske är fel ord. Men case som vi inte kommer syssla med varje dag men som vi ändå kan få handas med i vårt yrke. 
Vad kan det vara för larm då? Kanske en skolskjutning, ett lägenhetsbråk där vi måste verka med vapnet mot någon som håller på att mörda någon med en köttkniv eller skjutna kollegor.
Väldigt viktigt att öva på även om vi inte kommer mötas av detta hela tiden. Det får en också att tänka på hur otroligt varierande yrke vi valt. Att vid en sekund skriva en anmälan för snatteri eller skjuta laser på bilar utanför en skola till att kliva in i en lägenhet där det är blod överallt, en ligger mördad på golvet och gärningsmannen står med kniven och springer emot dig.
Det är en del att tänka på...
Räcker två år på skolan som förberedelse för det här?
Kanske inte, men vem vet det? Jag tror att polisyrket är ett yrke där du lär av att jobba. Du måste lära dig hur du fungerar och vad du är bra och dålig på. Visst kan du lära dig ännu mer om hur folk fungerar under psykos eller ännu mer vapen och besluttträning. Men jag tror inte att de poliserna som skulle gå ut från den utbildningen hade varit bättre än dom som går ut nu. Om 9 dagar ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0