Prioriteringar

På ena sidan har du att sitta inne hela dagen och läsa straffrätt, vilket är ett intressant, men tungt ämne. Uppsåt, oaktsamhet, stämpling, täckningsprincip, subjektivt överskott, försök till medverkan till grovt rån.

På andra sidan har du att sitta ute på balkongen i solen och njuta av de 14 grader som Saltsjöbaden lyckats åstadkomma. Höra fåglarna kvittra medans din hud blir brunare och du automatiskt blir snyggare (solbrända människor är allmänt snyggare, det är vedertaget).

Gissa vad jag gör? Ja, inte just nu då eftersom jag skriver här.

Men jag har suttit inne hela dagen och pluggat. Så nu var jag tvungen att skriva två olika inlägg om hur duktig jag själv är, och det känns redan mycket bättre.Mr handyman.

Jag är så händig att jag mår illa, så händig är jag.

 

Har fixat allt med TVn i sovrummet och slipat det som var kvar att slipas på väggarna runt om i lägenheten.
Har även bytt hela duschen, vilket blev riktigt bra, så nu kan vi äntligen duscha riktigt.
Börjar bli trött på att stå i handfatet och plaska upp vatten. Jag menar man måste ju duscha riktigt på efter tre månader.

 


Sommar!

Idag är det faktiskt sommar, så det blev frukost på balkongen. Sen är jag inte så naiv att jag tror att den kommer hålla i sig. Men ändå, man får ju passa på när solen är framme.
Men jag klagar inte när det är 16 grader.

 

Längtar tills det blir lite mer grönt på träden också, blir det lite extra fint.

 

Idag är det dags för sista passet för den här praktikveckan. Det blir en till pass på utryckningen 14.30 - 22.45.
Det är väldigt varmt ute, det är löning och det är valborgshelg. Jag tror att vi kommer få fullt upp idag.

 

 


Promenad

Var ute på en långpromad med min kära far, i regniga Saltsjöbaden. Han och mamma brukar nämligen varje år runt denna tid få lite ångest och bestämma sig för att komma i form till sommaren. Så nu var vi tvungna att gå en promenad i regnet. Men jag skall inte klaga för mycket, det var väldigt härligt efteråt.

 

Gick den "vanliga" rundan och visade honom lite allt möjligt. T.ex huset här under som har ägts av Mikael Persbrandt. Det sägs att om man ställer sig utanför och är riktigt tyst, kan man fortfarande höra honom snorta en lina kokain. True story

 Nattpass

Inatt var det dags för en praktikdag (natt) på utryckningen 22-07. Här kan man snacka om mångsidigt arbete. Tyvärr kan jag inte berätta så ingående eftersom jag har sekretess. Men det har varit allt från att köra in för överfriskade människor för tillnyktring, åkt på lägenhetsbråk, letat efter bortsprungna personer och flera trafikbrott.
Eftersom det regnade nästan hela natten, så har det inte varit alltför mycket folk ute, vilket har resulterat i att polisen har haft mindre att göra.

Men imorgon är det en heldag på krim. Där får man se en helt annan sida av polisarbetet. Så det ska bli intressant att se hur dom har det.

Min kära far är på väg hit för lite middag och mys, skall bli mycket trevligt. Han jobbar ju delvis här uppe, så det är lättare att träffa honom. Min lilla mamma och bror ser man desto mer sällan. Men jag hoppas att båda kommer upp till mig snart.Hate it or love it

Igår vad jag en riktig badass. Ella började tidigt så jag hade hela dagen för mig själv. Vad gör man då?
Jo, då äter man makrill, like a boss.

Jag älskar det, men tyvärr luktar det för jävligt så det är inget jag äter dagligen. Det är mest på högtidliga tilfällen, t.ex. konungens födelsedag samt julafton. Då står jag på balkongen med en burk makrill och sjunger svenska nationalsången.

Sommarjobb

Har nu fixat jobb för sommaren, känns riktigt skönt att ha det fixat.
Skall också bli väldigt intressant att jobba inom polisen.

 

Ikväll skall jag praktisera 22.00-07.00. Skall bli kul att se hur jobbet är nattetid. Dock är det för jävla tråkigt att vänta tills det blir nattetid. Har kommit på flera saker att göra, men är för lat för att göra någonting alls.

 

Synd om mig

 


Första "riktiga" dagen på praktik.Nu är jag hemkommen från vad jag ser som första riktiga dagen under praktikveckan. Gårdagen var så otroligt teoretisk, så jag kommer inte ihåg allt för mycket från den.

Har haft en otroligt rolig, och lärorik dag. Jobbat med riktigt härliga människor som har lärt mig väldigt mycket om det mesta. Känns så otroligt gött att komma ut i "verkligheten" och känna på hur det känns där ute istället för att sitta i skolan och bara läsa. Längtar verkligen tills jag får komma ut på riktigt.

Bästa kommentaren idag kom från en liten kille. Han ser mig gå ut ifrån polisbilen med civila kläder och en radiosnäcka i örat. Man ser hur hans ögon blir dubbelt så stora, chocken är ett faktum. "ÄR HAN FBI!?"
Självklart kan jag ju inte ljuga för ett litet barn, så jag nickar subtilt och sätter mig i bilen igen.

Like a boss.

Jag menar, killen kommer för evigt tro att han såg en äkte FBI-agent. Jag är och kommer alltid vara hans idol.

Somebody That I Used To Know

Riktigt skön cover.


Straffrätt

Nu har min kära straffrättsbok äntligen kommit till mig. Den kostade bara 586kr, så den var billig....

Här är några saker jag istället kunde gjort med mina pengar:
- Köpt 1'172 st tuggummin.
- Bott 12 nätter på ett billigare hostel i Thailand.
- Köpt säsong ett och två av Skilda världar på CDON.com
- Köpt 26 stycken virknålar.
- Fått 29,4 minuters massage på Grand Hôtel Stockholm.

Som ni ser, så finns det mycket roligare saker att göra för pengarna. Men nu måste jag tyvärr ha denna bok, så jag får sluta klaga.

Idag var första dagen på praktiken. Det var otroligt mycket information, och väldigt lite praktik. Hoppas det blir bättre imorgon!
Söndags House

Jag vet att jag sa att jag skulle sova, men jag ljög. Big deal..släpp det..

Tänkte ni skulle få smaka på lite house så här sista timmarna på veckan.

SOV GOTT!

Example – Changed The Way You Kiss MeMichael Calfan – Resurrection - Axwell's Recut Radio Edit


Modestep – Sunlight (2011)

Guten nacht.

Nu är det dags att sova!

Varför kollar jag på Big Brother? Det är ju inte ens roligt att titta på, men ändå sitter jag och kollar på skiten varje söndag. Jag borde hitta på något bättre att göra. Några tips?Saturday and sucky sunday


Hade en väldigt lugn lördag, vilket var väldigt skönt. Ella har ju fått jobb både vardagar och helger nu, så detta är antagligen hennes sista lediga helg på ett tag framöver. Så därför valde vi att bara vara hemma och mysa.

Sen är det otroligt tråkigt väder just nu i Stockholm, så man är inte jättesugen på att göra någonting alls.
I och för sig så var jag ju faktiskt inne i stan och kollade på football, men ändå. Frös som en flådd björn när jag stod där och hejade.

Fick även besök av Ellas kompis. Får en att sakna sina vänner där hemma ännu mer. Får hoppas att dom kommer upp till mig snart.

Det hjälper inte att man är söndags-deppig och bara vill lägga sig och sova igen.
Söndag + dåligt väder = Inte roligt.Världens godaste fläskfilé.


Finaste flickan <3


Varför köper man så jävla mycket godis? Fetto..

Football time

Idag var jag på plats på Zinkensdamm, och såg Stockholm Mean Machines göra upp emot förra årets vinnare Carlstad Crusaders. Det var en väldigt jämn match med väldigt många kostsamma misstag, både när det gäller turnovers och penaltys. Matchen slutade med en vinst för Carlstad med 14-12.


Nu är det dags för en härlig lördagskväll med god middag, lite alkohol och galet mycket godis.
Football!

Imorgon är det dags för andra omgången av superserien.
Stockholm Mean Machines gästas av Carlstad Crusaders 14.00 på Zinkens damm.

 

Skall bli kul att se matchen då jag har flera gamla lagkamrater som spelar.

 

Be there!

 


Bästa skivorna genom tiderna

Här har ni några härliga skivor som jag tycker ni ska lyssna på.

Varsågoda!

 

 

Reeeeeeeekor

Världens bästa pojkvän fixar räkor och gott till middag när Ella kommer hem. Något sorts pris borde jag kunna få tycker jag allt. Räkorna är helt klart dyrare här uppe än på västkusten, men ibland får man bjuda till. Man går ju ändå på studiebidrag.

Idag var jag ute i det underbara vädret och sprang en mil igen. Lyckades förbättra min tid med fem minuter. Då tror inte jag att min tid för några dagar sedan var särskilt bra, utan mer att jag kunde banan lite bättre.

Imorgon skall jag på intervju hos polisen för sommarjobb, intressant! Tror jag får tacka nej till det andra jobbet på Bromma flygplats. Blir tyvärr lite för tidigt för mig att gå upp om jag skall åka över hela Stockholm.


 


Uniform

Idag var det dags att hämta ut uniformen.
Det som saknas på denna bild är alla saker som kommer hängas på runt bältet.

 

Nästa vecka är det dags för första praktiken, ska bli riktigt kul!

 


AKG K518

Då min kära flickvän gärna lyssnar på musik, ofta och högt, så måste jag helt enkelt ta tag i saken.
Det slutar med att jag beställde ett par AKG K518. Då är jag en nöjd pojke ett tag.

Ännu en härlig skoldag.

Idag har det varit ännu en dag fylld med föreläsningar.
Har faktiskt även haft lite praktiska övningar som har varit väldigt intressanta.

 

Önskar att alla kunde få lära sig det som polisstudenter lär sig.
Tror att man hade haft en väldigt annan bild om vad polisen får vara med om.

 

 

Imorgon är det dags att få hämta ut uniformerna, skall bli riktigt spännande!

 

 

Sista föreläsning för dagen. Straffrätt, ja visst!


Min syn på polis/mc-jakten

Okej, det har varit väldigt mycket prat överallt om denna video, och mycket folk har pratat med mig och skrivit till mig och frågat vad jag tycker. Så jag tänkte bara lägga in MIN (observera) syn på det hela.


För det första måste man säga att det är en otroligt tragisk händelse, som leder till en persons död.

Många försöker få det till att den stora stygga polisen har jagat denna stackars kille, och hetsat honom till att köra ihjäl sig. Och i mina ögon är detta helt fel.

Absolut, jag står inte bakom att poliserna skall följa efter en motorcykel i 200+km/h. Detta utgör en risk för såväl andra bilister, som föraren på motorcykeln, och hans 17-åriga flickvän som sitter bak på motorcykeln.
Men jag tror att det är lätt att "in the heat of the moment" dra upp bilen lite för snabbt.

I detta fallet gör poliserna just det, in the moment. Dom saktar senare ner farten och slutar att följa efter (då det finns helikopter som kan följa efter bättre).

Det är ungefär 30 minuter efter att dom slutat ligga bakom föraren som han olyckligt kör ihjäl sig själv.

Så man menar alltså att det är polisens fel att personen körde ihjäl sig själv? I mina ögon har poliserna ingen skuld i detta alls. Det enda jag ser som är fel i detta är som jag skrev innan att dom kanske inte borde följt efter alls när det gick upp i så höga hastigheter.

Men det är en person som med egen vilja valt att åka igenom hela Stockholm i över 200 km/h med sin 17-åriga flickvän sittandes bakom sig som har skulden i detta. Inte några poliser.
Promenad i vårvädret

Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden.

 

 


Jobbansökan

Hittade denna gulliga lapp idag utanför ICA.

"Jag är jätte stressad av att vara barnvakt"

 

Tror ni hon får något jobb?

 

 


Superserie premiär

Idag börjar säsongen i amerikansk fotboll i Sverige. Måste säga att jag är ganska glad över att bo i Stockholm, då det finns många bra lag här uppe.

Idag kollar jag dock inte på en match på plats, utan kollar på Örebro Black Knights mot Carlstad Crusaders över nätet.

Kan inte säga något annat än att man blir sugen på att spela igen. Men då min axel inte är 100% än, och skaderisken är stor, så blir det inget med det.

 

 

 


Merry christmas

 

Idag är det den 14:e april, och det snöar massor i Stockholm.

Det dåliga vädret har varit några dagar, med regn och blåst. Men idag kände vädergudarna att det var dags för snö...


 

 


Boom

På plats på gymet 07.30. Som ni ser så är det inte alltför knökat såpass tidigt en torsdags morgon.
Jag brukar faktiskt inte gyma så tidigt, men eftersom vi hade självskydd vid åtta så kunde jag passa på.
Idag började min dag 05:20. Då var jag pigg kan jag lova..

 


Självskyddslektion tidigt på morgonen får en att vakna rejält.


Potatopig på Bloglovin


Följ min blogg med BloglovinFyndiq.se

 

 

 

Surfade runt lite på internet i måndags, på jakt efter ett bra skydd till min kära iPad. Efter några timmar av planlöst klickande, hittade jag Fyndiq.se. Så här skriver dom på sin hemsida om sina produkter:


"Hela vårt sortiment består av produkter från tusentals webbshopar och butiker runt om i Sverige som vi knutit till oss och produktutbudet uppdateras dagligen med nya, roliga fynd."


Tyckte det var värt ett försök, så beställde lite småsaker. Idag så kom alla saker utom en direkt i brevlådan.
Helt sjukt bra! Plus att många saker är riktigt billiga!

www.fyndiq.se


Migrän

Började denna dag bra, genom att missa tåget tjugo över sex på morgonen. Då vet man att det kommer bli en härlig dag. NOT.

 

Dagen blev faktiskt inte jättemycket bättre, då jag fick en härlig huvudvärk under första föreläsningen som resulterade i att jag var tvungen att åka hem och lägga mig, för att inte spy över mina klasskamrater.

 

Känns riktigt härligt att åka över en timma till skolan, för att sedan åka hem en och en halv timma senare.

Efter några timmars vila så var huvudet mycket bättre iallfall. Så blev till att läsa lite skolgrejer som skall läsas till imorgon, i hopp om att plugg-guden inte skulle straffa mig allt för mycket.

 

Nu återstår bara ett problem. Middag...
Ella har den-där-veckan-varje-månad-värk, och jag lider av kronisk lathet. Sen känner jag efter riktigt hårt kan jag nog känna lite tenderser till att huvudvärken börjar komma tillbaka...
Jo, helt klart.

 

True Blood säsong tre är nu avslutad.

Nationell bastaktik

Whiskey, please


Älskar mina snygga Orrefors whiskeyglas. Glasen och karaffen är ur serien "Street". Har ytterligare två highballglass från serien, och satsar på att fylla på med deras snygga champagneglas.

Hitta kollektionen här -> Orrefors "Street"

Påskhelgen

Har haft en jättetrevlig påskhelg uppe i Stockholm!
Ellas pappa och hans flickvän hälsade på oss och spenderade helgen här. Det är egentligen första besöket vi fått hemifrån sedan vi flyttade upp. Det blev mycket mat, skratt och alkohol. En härlig helg helt enkelt!

 

 

Vi lyckades även få med dom till IKEA för att handla lite saker som vi behövde.
Vad gör folk på IKEA på påskafton!? Det skulle ju bara vara vi som var så smarta att åka dit då...

 

 

Jag och Peter fick efter lite övertalning kolla på Skellefteå - AIK.
Pinsamt att vara AIK:are idag.

 
Samlade för en härlig påsk-middag. Synd bara att man blir mätt så snabbt..
Jag ska allt ta och komma på någonting som motverkar mätthet. Skall kalla det Obese-please.

Och som ni vet så bryr jag mig mycket om våran miljö. Så därför drack jag mig full på krav-märkt snaps. Jag köpte absolut inte den för att det var den enda i rätt prisklass som var kvar.

Kvällen avslutades med en sex timmar lång Monopol omgång.
Tyvärr så vann jag inte, som ni kanske hade trott.
Fick hybris ganska snabbt och satsade alla mina pengar på Triss-lotter.Happy easter!


Ansiktslyft.

Ser ni någon skillnad?

 

Om inte, kan ni testa att uppdatera sidan.

 

 

 

Får tacka min underbara flickvän a.k.a min egna designer, för hjälpen med bloggen.

Ellas blogg ->  http://hundraprocentella.se


Föreläsning

 

Idag var det en heldag av föreläsningar. Allt är intressant, men en hel dag med föreläsningar blir lätt tröttsamt.
Sista föreläsningen är lite svår att hålla sig 100% fokuserad på, om vi säger så.

 

Började dagen med en föreläsning i juridik, lite mer bestämt straffrätt. Där vi gick igenom definitionen av ett brott, vilket kan kännas enkelt. Men det är det inte. Straffrätt är ett riktigt tungt ämne, men samtidigt väldigt intressant.

 

Andra och tredje föreläsningen för dagen var i Nationell bastaktik. Nationell bastaktik är ett arbetssätt som gör att alla sveriges poliser skall jobba efter samma modell, när vi jobbar ute på fältet i vårat dagliga arbete. Det kan vara som i första föreläsningen, att veta när man skall använda sina medel för kommunikation, men även veta när du skall bruka våld. Eller som i andra föreläsningen där vi pratade mer om det kommunikativa, och speciellt hur människor fungerar i konflikter.


Nailed it!

Idag fick vi tillbaka resultatet från juridiktentan, även om läraren sa att den inte skulle komma förens om två veckor. Men jag klagar inte!

 

Lyckades få full pott, 31 av 31 poäng. Boya!

 


Earth Hour

Så här såg det ut hos oss igår under Earth Hour. Jag förstår inte riktigt grejen med att släcka alla lampor i en timma, och äta jord. Men men, det är väl bra för något.


RSS 2.0