Back to football?

 
Fick ett erbjudande igår som är väldigt lockande. Det är som positionscoach för ett ett ungdomslag här i Stockholm.
Jag är väldigt sugen, men samtidigt så är det mycket tid som kommer gå åt. Älskar football och vill ju helst spela det. Men eftersom jag har en gammal skada som jag inte riktigt litar på, så är detta näst bäst.
 
Som tur är så fick jag lite betänktetid.

Världens sötaste

Detta mötte mig när jag kom hem igår.
 
 
 

Misstänktförhör och Poliskör

Har försökt att hålla mig hemma de senaste dagarna för att försöka bli helt frisk. Dock var jag tvungen att åka till skolan igår eftersom vi skulle ha vårat första misstänktförhör. 
Det slutade väldigt bra, men var riktigt nervös där ett tag. Ett misstänktförhör är inte det enklaste eftersom du sitter (i detta fallet) på bevis som starkt pekar mot denne personen, men du vill inte lägga fram bevisen för honom så han kan komma på alternativa historier.
Väldigt kul, men väldigt svårt. Övning ger färdighet, jag fick iallfall ett erkännande till slut!
 
 
 
 
Poliskören var på plats igår på skolan för att sjunga lite för oss. Mycket duktiga gossar det där. Har ju till och med varit med i Talang, eller något liknande program.
 
 

Tack Posten

Nu i juletider så blir det mycket paket och brev.
Och varför inte sprida lite extra julstämning som Posten har gjort, genom att göra sönder lite försändelser.
 
Tyckte du att ert julkort var fint innan? Vänta bara tills Posten knäcker det på mitten, så ska du få se på julkort.
 
Va? Ville du att din nyinhandlade julklapp skulle vara hel när den kom fram? Nej jag tänkte väl det. Låt mig som brevbärare försöka trycka ned paketet i ert postfack tills det gå sönder. Varsågoda!
 
 
Tack posten och god jul!
 
 

Katt

Skall åka iväg nu och kolla på kattkompis till Leon. Vi tycker han behöver en liten kompis då han får vara hemma på dagarna själv. Så vad blir inte bättre än en liten vit tjej? 
Tror det kommer bli super. Det sega är bara att vi får åka 45 minuter en väg för att kolla på henne.
 
Well, well, det finns ju alltid mobilspel.
 
Kul..25% kvar på batteriet på mobilen.
 
 

Onödig information.

Varsågoda, här kommer fakta som kommer ändra era liv.
 
1. Utan färgmedel är Coca-Cola grönt.
 
 
 
2. David Prowse, killen som spelade Darth Vader i filmen Stjärnornas Krig, hade ingen aning om att skådespelaren James Earl Jones skulle ge rösten till Darth. Detta märkte han först då han satt i biosalongen och såg filmen.
 
 
 
3. William Shakespeare tog väl hand om de sina – åtminstone somliga av dem. Han ordnade så att fadern blev adlad, och han såg till att hans enda dotter blev väl försörjd. Men till hustrun Anne Hathaway testamenterade han bara en enda sak – sin näst bästa säng.
 
 
 
4. Det finns inga hotellrum i Japan som har nummer 4 eller nummer 9. Detta är helt enkelt för att orden för "fyra" och "död" uttalas på samma sätt, precis som orden för "nio" och "smärta".
 
 
 
5. Om du känner en olustkänsla eller blir rädd för en flöjt lider du av ulofobi.
 
 
 

Någon som vill köpa?

 
 
 
 
 
 
 
 

Sjukt trött på att vara sjuk och trött

Jag blir så jävla frustrerad på den här förkylningen!
Har haft rinnande näsa nu i nästan tre veckor, helt otroligt. Det är så sjukt irriterande eftersom man blir så nere när man bara sitter hemma hela dagarna och inte kan hitta på något (har haft ganska mycket ledigt senaste veckorna).
Jag som är van att träna tre-fyra gånger i veckan känner mig extra nere när man inte får träna.
 
Tycker jag synd om mig själv? Ja, absolut! Har t.o.m börjat samla skägg bara för att visa min kropp att det är jag som bestämmer. Nu är jag trött på att vara sjuk!
 
 

Ricky Gervais

Igår blev jag bjuden på Ricky Gervais av pappa. En av världens skönaste människor uppträddde nämligen på Globen igår. 
Han är helt underbar som ståuppkomiker, med sina småfnitter och att han skrattar åt sina egna skämt.
Grymt sevärd!
 
Man borde gå på ståupp oftare. Härligt att få tömma ut sig på skratt ibland. 
 
 
Innan Globen blev det O'learys där vi såg Juventus smiska Atalanta.
 
 
 
 
 
 
 


 

Suck..

Ibland blir jag så oerhört arg. Jag önskar ibland att jag faktiskt hade avslutat allt som hade med internet att göra, så jag slapp läsa om alla idiotiska åsikter. Många gånger handlar det om polisen.
Det finns så mycket hat mot polisen så det inte är sant. Självklart visste jag det sedan innan, men inte i den här utsträckningen.
 
Jag kan inte förstå hur man kan hata en yrkesgrupp så mycket. Vet folk ens vad poliser får gå igenom varje dag för att få oss att känna oss trygga? eller skiter man fullständigt i det? Det kanske är bättre med anarki?
 
Det är så otroligt lätt att döma. Sittandes hemma i tv-soffan eller gåendes ute på gatorna. Men om det är något folk inte förstår så är det vad dessa människor går igenom.
"De har ju valt det jobbet, då ska dem klara det". Detta är vanliga människor, som du och jag. Det är inga genmanipulerade supermänniskor som göra allting rätt.
 
Sedan jag började på polishögskolan för ett år sedan så har min bild av polisen inte ändrats. Jag har en väldig respekt för vad polisen gör och vad de utsätter sig själva för. 
Ta inte detta fel, jag vet att det finns rötägg inom polisen. En hel del faktiskt. Men detta ger inte folk rätt att klanka ned på polisen så som man gör idag. De poliser som gör fel är individer, de skall straffas och dömas som du och jag. Har en person gjort fel så skall han stå till svars för det. Han skall inte få mer privilegier för att han har uniform.
 
Jag blir mörkrädd när jag hör folk säga att alla poliser är idioter och håller varandra om ryggen. Varför tror ni att det blir den mentaliteten?! Media är emot er med artikel efter artikel, samhället spottar på er, men det är NI som förväntas att aldrig göra fel eller klandras för något. Självklart hade jag anmält en kollega om jag tycker att han eller hon begår tjänstefel. Hade alla gjort det? absolut inte. Men då är det de personerna som gör fel, inte hela polisen.
 
Jag blir besviken på "vänner" som jag trodde hade mer förståelse än så här. 
 

Vissa dagar..


Övning

I torsdags hade vi andra delen av vår startövning för den här delkursen. Men eftersom alla klasser inte har gjort övningen än och min blogg är den absolut största i västra Azerbajdzjan, så kan jag inte säga så mycket mer än det.
Men det är alltid kul med övning! Dock är jag fortfarande inte hundra procent frisk vilket gör hela livet lite surare.
 
 

Finbesök

I tisdags fick vi finbesök ute i Saltsjöbaden. Två klasskamrater bjöd in sig själva på en liten lunch. Alltid trevligt att ha folk över. 
Även om jag misslyckades med lunchen så var de nöjda ändå, ändå är den ena nästan en tv-kock. Lyckades glömma ett steg i tillagningen, men vi blev inte sjuka och det blev gott. No harm done.
 
 

Lussebak

Idag var det lussebak i lägenheten. Men för mig blir det inte riktiga lussekatter. Min kära flickvän gillar nämligen inte saffran eller russin, så det blir i princip vetebröd. Men de kommer nog bli lika goda ändå tror jag allt.
 
Eftersom jag ligger på en femårings intellektuella nivå så kunde jag självklart inte låta bli att modifiera mina lussekatter lite. 
 
 
 
 
 

Love

 
My first, my last, my everything.
 
 

Min kisse

Den här lilla killen skall till vetinären imorgon och bli kastrerad. Hoppas allt går bra och det inte gör för ont för honom.
 
 

Besök

I helgen har vi haft finbesök enda ifrån Kungsbacka. Ellas bror och hans flickvän var här och hälsade på. Man kan tro att Ellas bror var här för att få spö i NHL på Xbox eftersom han hela tiden ville förlora mer, men tydligen inte.
 
Vi har iallfall haft det jättetrevligt med lite shopping på stan och mys här hemma i lägenheten. Nämnde jag att jag spöade honom sex matcher i rad på NHL? jaha, ja det gjorde jag iallfall. 
 
Testade även på 5D-bio på Nacka forum. Det där stället är en större rippoff än leksakerna i kinderäggen, helt meningslöst! Dock är det kanske inte gjort för 25-åringar, men ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Give a little bit

Idag gjorde jag en god gärning. 
Blodbussen var på plats på skolan så jag smet in och lämnade en påse. Fick även reda på att jag har blodgrupp A- vilket ungefär 7% av Sverige har.
Det betyder att jag är ganska unik, det är ju alltid trevligt. Sen fick jag en trisslott också, men det blev ingen vinst på den, mindre kul.
 

Demonstrationsövning.

Idag var det dags att vara figurant igen. Eftersom jag alltid tycker det är kul att spela lite så är det ju extra kul.
Idag var vi figuranter åt dem som går i fjärde terminen, alltså de som skall ut på sin aspirant nu i januari. 
Just nu håller de på att jobba ihop vid större komenderingar. Det kan vara allt ifrån demonstrationståg till kanske fotbollsmatcher.
Idag var det ett demonstrationståg. Hela övningen var väldigt genomtänkt, med klara uppdelningar mellan figuranterna, några skulle vara vänstersympatisörer som demonstrerar emot att en man skall bli utvisad ur Sverige, de andra var högerextrema som motdemonstrerade.
Det är inte allt för lätt som polis att hålla dessa på ifrån varandra utan att gå emot grundlagen när det gäller demonstationer.
 
Men de gjorde det utmärkt.
 
Dock blev jag gripen i slutet. Våldsamt motstånd blev det också för att jag slängde bort den ena polisen som hoppade på. Men sånt är livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

30 random facts


Kaos

Ja idag kan man verkligen säga att det var kaos. Inte i mitt huvud mer än vanligt, utan vädret syftade jag på.
Det har snöat hela natten och när jag går upp för att ta saltsjöbanan så är det 30 minuter sen. Bara den starten på dagen borde ju säga en någonting.
 
Efter att skoldagen var slut så var det dags att ta sig hemåt. Nu är det ju inte så att vår skola ligger mitt i centrum, utan en bit ifrån närmaste tunnelbana. Detta betyder att man måste åka buss för att sig dit. 
Men är det snökaos så skiter bussarna i att gå, vilket resulterar i att vi inte kan ta oss hem.
 
Vi var helt enkelt tvungna att vandra till närmaste tunnelbana, som ligger en bit bort.
För att göra promenaden ännu trevligare så snöade det fortfarande och man fick pulsa igenom snön.
 
En timma och en kvart tog det att ta sig till tunnelbanan.

Trevligt.
 
Snökaos?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

From Russia with love

Om Sverige hamnar under rysk belägring så var det av mig ni hörde det först, bara så ni vet.
De har börjat inta våra tåg för att rekognicera inför kommande anfall.
 
 

The failure

Jag kunde suttit här och skrivit i extas, men nu är det inte så. 
Spelade innebandyturnering idag i skolan och vi tog inte hem guldet. Vi hade chansen, guldet låg framför våra fötter, men vi lyckades inte hela vägen. Vi var tvungna att vinna sista matchen mot ledarna för att vinna, lika resultat så skulle dem vinna.
Ställningen är 2-3 och det är två minuter kvar av matchen. Vi lyckas kämpa in ett mål och det är nu lika. Ni som spelar sport känner igen den här känslan. Vi har en minut på oss att göra det avgörande målet.
Bollen passas runt, passas tillbaka, snabb sidledspass och skott, MÅL. Vi leder! 
Det enda vi behöver göra nu är att spela av de sista 10 sekunderna. Vi vinner teket och vår back väljer att ta ned bollen bakom eget mål medans han jagas av två motståndare. På något sätt lyckas de ta bollen av honom utan att jag ens hinner märka det och de trycker in ett mål..
 
Förstår ni besvikelsen?
 
Jag känner mig tom, smutsig och ja jag vet inte ens vad jag känner.
Vi fick silver i turneringen. Men alla vinnarskallar vet att silver är lika mycket värt som en påsa hundbajs.

Men det är ju inte att vinna som är det viktiga...
 
 
 

Siri

Siri har inte riktigt förstått sig på det där med Svenska än. Förssöker skicka SMS genom att tala SMSet till Siri, men hon misstolkar mig ständigt. Jag hoppas att vi någon gång skall förstå varandra Siri, jag hoppas verkligen det.
 
 

Child please.

Nämde jag att jag inte var så kaxig när jag var sjuk? Idag fick jag be Ella att gå förbi apoteket efter jobbet, för att köpa nässpray till mig. Men eftersom jag får så j*vla ont i näsan av vanlig nässpray så måste jag ha något mildare.
Tydligen hade Ella och tjejen i kassan samma problem med fjolliga pojkvänner. Det var tydligen väldigt kul tyckte dem. Skrattade åt oss stackars män som måste uthärda dessa grymheter.
 
Jag är nöjd iallfall. Jag fick min nässpray som inte gör alldeles för ont.
För barn mellan 1-10 år .
 
 

Home sweet home

Efter att ha legat hemma sjuk alldeles för länge, så bestämde jag mig för att röra på mig. Jag tog med mig Ella till Nacka forum för att inhandla lite saker till lägenheten.
Fick köpt lite av varje kan jag lova. Blev borta några timmar och märkte verkligen av det på vägen hem.
 
Var inte jättekaxig när jag somnade i soffan, direkt efter maten.
 
Fick köpt lite nya lampor och även gardiner. Har inte haft några alls innan. Detta blev bra mycket bättre.
 
 
 
 

Catman

Är det bara vi som skämmer bort vår katt?
 
Får passa på att vara snäll nu när han skall till veterinären och bli av med sin manlighet om en vecka.
Jag tycker synd om lillkillen. Funderar på att bjuda hem några kattstrippor så han får leka av sig lite. Men Ella säger att det inte finns något som heter kattstrippa.
Pff.. vad vet hon?
Jag och Leon skall ha en grabbkväll i veckan när hon jobbar sent.
 
 

Lördagsmat

Igår gjorde vi en grymt god pasta. Eftersom jag är förkyld som en helrakad isbjörn så var Ella tvungen att smaka av såsen. Det är ganska svårt att få til en god smak när man inte känner något.
Men maten blev iallfall grymt god. 
Fläskfilépasta med peppar- och vitvinssås. 
 
Till efterätt blev det Panna cotta. Den desserten kan jag dock inte ge mig själv någon cred för. Det var bara min kära flickvän.
 
Ni får höra av er om ni vill ha recept av stjänkockarna.
 
 
 
 

How-to

How to get rid of a man-cold. 
Finns det några riktigt bra genvägar till att bli frisk? Jag tror kanske inte riktigt det. Men jag blir glad om jag kan få några tips.
 
Så här ser min kur ut för tillfället
 
Kvällskur:
Whiskey
 
Morgon och dagskur:
Te med honung.
 
 
 

RSS 2.0