Björn Ranelind, Sara Li - Mirakel

Herregud.

Jag såg inte melodifestivalen själv för att jag hade antagligen något mycket mer intressant för mig. I vad mina ögon är mer intressant än en deltävling i melodifestivalen kan vara:
- Tvätta askkoppar
- Lära sig Klingon
- Bada i tabasco
- Kolla på Game of Thrones utan vare sig bild eller ljud.
Låt mig säga att melodifestivalen inte står jättehögt upp på min lista.

Dock lyckades jag någonstans snappa upp att Björn Ranelid skulle vara med och sjunga. Redan där börjar det ringa varningsklockor för mig. Björn Ranelid är inte den person jag kopplar samman med svängig schlager. Det är som om dom skulle säga att Charles Manson skulle vara med i Let's Dance. Inte det hade varit jättelyckat.
Tydligen visade det sig i efterhand att det inte heller blev så lyckat. Björn Ranelid alltså. Charles Manson har inte fått vara med i Let's Dance än.

För er som har undgått att lyssna på låten så ber jag er. Ta er tiden att lyssna på vad jag bara kan beskriva som ett uruselt dåligt bidrag, som antagligen inte ens hade kvalat in sig till dementhemmets årliga kabaré



Ibland går det inte hela vägen..


Over and out


Vad döljer sig...

..i en kvinnas handväska?

Fråga inte ens...



Rock apart



Kvällen var inte överdrivet sick, men älskar bilden så vi får säga att den var sick.




Kungsbacka är lite före när det gäller mode, och speciellt accesoarer. Som detta läckra pann-klistermärke.


Riktigt inne!


Helgen som varit

Jag har varit hemma i Kungsbacka över helgen så har varit sämre än vanligt på att uppdatera. Sen har jag lyckats bli sjuk efter det så det har ju inte gjort det mycket enklare. Min kära är dock ännu sjukare än mig och ligger hemma med nästan 40 graders feber så jag ska inte klaga.
En snabb recap vad som har hänt i helgen så ni kan fylla i era dagböcker.

Fredag:
Kom till Kungsbacka vid sex på kvällen och åkte hem och överraskade min lilla mamma som jag inte träffat på länge. Mycket mysig kväll ute i Onsala!

Lördag:
Ella skulle iväg på en födelsedagsfest så jag var tvungen att underhålla mig själv. Det slutade med att jag och min lillebror och hans sovande flickvän satt hemma i Onsala och drack öl. Inte hans flickvän då. Känns som om det vore fysiskt omöjligt att dricka öl när man sover. Sen blev det en liten sväng ut på stan.

Söndag:
Våren har kommit! iallfall om man ska tro sina ögon och 324 andra observanta på facebook. Dock visade det ju sig att man hade fel, men söndagen var gudomlig iallfall. Underbart väder! Jag och Ella tog en promenad och tog lite fina bilder. Kan lägga upp lite bilder senare när min zombie-flickvän blir frisk nog att ta sig till datorn och skicka dom. Senare på kvällen tog vi oss till hennes pappa för lite middag och trevligt umgänge.

Måndag:
Måndagen gick i sjukdomens tecken, jag låg med en hink snor och Ella låg och feberfrossade. Tycker väldigt synd om min lilla flicka när hon är sjuk, hon blir så liten och hjälplös. Tur att hon har en sådan manlig handlingskraftig man vid hennes sida. Senare på kvällen tog jag tåget hemåt mot Stockholm.

Så där har ni i grova drag mina helg hemma i Kungsbacka.


Sjuk

Har varit hemma hela helgen och lyckats bli sjuk. Ella har hög feber och jag är snorig. Har feberkänningar så jag hoppas inte jag får nåt :( orkar inte bli sjuk!


Carnitas, guds föda

Hemma hos min kära vän igår bjöds vi på mat gjord av gud själv. Carnitas. Jag har aldrig hört talas om Carnitas innan (Det har tydligen inte rättstavningsprogrammet på datorn heller som hela tiden rödmarkerar det) men efter igår så är jag en förespråkare. 

För oss svenskar är det lätt att förklara. Tänk dig en vanlig hederlig svenne-fredag-tacos fast du byter ut köttfärsen mot carnitas. Vad är då carnitas? Om jag lånar några ord av Cafés skribent Jonas Cramby så är det en kletig, trådig, sötspicy fyllning gjord på fläskkarré som du kommer att älska resten av livet. Pretty simple.

När min kompis gjorde det igår så gjorde han lite på egen hand men jag lyckades hitta ett recept som verkar stämma in ganska bra.

Ingredisenser:
Fläskkarré
Cayennepeppar
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Vitlökspulver
Chilipulver
Pressad apelsin
Soya
Hackad vitlök
Pressad lime
En burk coca-cola (ej light).

Tillagning:
Skär fläskkarrén i små bitar och gör en kryddblandning av de torra kryddorna. Massera in dem i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i  soya och vitlöken och låt marinera åtminstone en halvtimme, kanske längre. Stek köttet, när den fått färg kan du hälla över marinaden. Öppna coca-colan och häll sedan, under omrörning, ner en skvätt. Låt den koka bort och häll då på lite till och fortsätt sedan så till alla cola är slut. Glöm inte guacamolen!




Polisbilskörning


 

Idag var det dags. D-day. Dagen D. Äntligen skulle vi få köra polisbil.
Det var dock inte riktigt så glamoröst som jag hade hoppats på. Jag hade kanske tänkt mig att första övningen var hur man snyggast glider över motorhuven, eller hur man i hög hastighet gör en 360 graders vänding på motorväg. Skämt åsido, så var det inte.


Mycket basic idag. Olika kontroller på bilen, vad man ska kolla efter och vad som är viktigt att tänka på.


Efter det så tog vi oss ut på manöverbanan (banan på bilden) och fick göra lite övningar.
Övningarna var t.ex. fickparkering, östersundsficka, serpentinsväng m.m.
Det låter inte så svårt. Men i en polisbil ser du nästan aldrig bak genom bakrutan, vilket betyder att du måste alltid manövera med endast sidospeglarna. Och för oss som är vana med att slänga om kroppen och kolla ut genom bakrutan så blir det helt galet svårt.


Men som en vis man en gång sa. Övning ger färdighet.

 


Fritid

Igår var jag hemma hos en polare som jag inte träffat på väldigt länge. Tänkte faktiskt inte ens på att han bodde i stan, så det blev en trevlig överraskning. Det blev en spontan grabbkväll med två av hans polare och en till gemensam kompis till oss som ramlade in lite senare. Mycket trevligt!

Det blev mycket Xbox med både Fifa och NHL. Detta fick mig att inse hur mycket jag saknar mitt kära Xbox. Stackarn ligger nedstoppad i en låda i källaren i Göteborg, bara väntandes på den dagen jag sliter upp flyttlådan med tårsprängda ögon och skriket i halsen.

Nja, kanske inte riktigt så. Men man saknar allt man ser som "självklart" i ens vardag. Det jag har och leva på nu är min dator, telefon och iPad. Inte för att det är så bara, inte det jag menar. Men man saknar sin vanliga fritid och så man "brukar ha det".

Snart..snart!

 



Go-Ove

Nu när jag flyttar ut till Solsidan så kommer det spenderas otaligt många kvällar med min kära vän Ove. En riktigt go kille som alla älskar.

Här är en bild på mig och Ove.


En vecka på polishögskolan

Tänkte att jag skulle skriva vad vi gjort/kommer göra denna veckan så ni får en liten koll på hur det ser ut på skolan.


Måndag: Ingenting på schema idag. Det resulterade i att vi satt hela dagen och pluggade. Vi hade inlämningsuppgift om mänskliga rättigheter som vi gjorde.

Tisdag: Idag har vi haft lite lektioner. Började dagen med en föreläsning i aulan som handlade om ordningsvakter och deras befogenheter. Efter det hade vi en ganska stor håltimma som spenderades i biblioteket och i matsalen. Efter lunch var det dags för självskydd, vilket är riktigt kul. Just nu är det mycket om olika grepp och likande som är användbart i jobbet. Sista seminariet för dagen handlade om det vi hade pluggat dagen innan, mänskliga rättigheter.
Efter skolan hade vår klass sin första match i skolans innebandyturnering. Vi behöver inte gå in på den mer.

Onsdag: På onsdag har vi bara en lektion, dock är den ganska lång. Det är drygt tre timmar kriminalteknik.
Dock skall vi sitta och plugga efter denna lektion.

Torsdag: Också på torsdag har vi inte så mycket på schemat. Vi har vår första lektion i polisbilskörning, vilket kommer bli riktigt intressant. Även denna lektion är över tre timmar lång. Antagligen kommer vi sitta kvar efter skolan och plugga. Det är skönt med en sån här vecka som inte har så mycket på schemat. Det gör att man har mycket tid att göra sina inlämningsuppgifter.
Fredag: Fredag börjar med en liten lektion om vår kommande motpartsintervju som vi skall göra inom några veckor. Sista seminariet för veckan kommer vi att gå igenom en paragraf i polislagen.

Sen är det helg!

Denna vecka har varit ovanligt lugn när det gäller lektioner, men som jag skrev innan så betyder det inte att man är ledig. Det är mycket inlämningsuppgifter och mycket att plugga.

Lika som bär?


Mat-schizofreni

Ja, jag var tvungen att googla hur man stavade schizofreni..

Snacka om att ha ett balanserat matintag.

Vi kommer att börja lite enkelt med en smal lunch gjord på sallad, tomat, ägg och falukorv. Och till middag kommer vi att servera en två kilos pizza med vitlöksås och en liter läsk. Direkt efter pizzan, innan mättheten har släppt kommer vi också att trycka i dig cheese ballz tills du känner att du behöver lägga dig på sidan för att inte gå sönder.

Det kanske inte låter som ett bra sälj-snack men det funkade på mig iallfall.
Behöver jag skriva att jag skall gråt-träna imorgon tills jag blöder ur mina porer?

 

 

 

 


Hurtigt värre

Eftersom jag i princip inte gjorde någonting alls under hela gårdagen så kände jag mig lite tvingad att vara duktig idag. Så det blev att jag åkte ut till Saltsjöbaden och tog en lång promenad. Tänkte jag ändå kunde kolla in området jag ska bo i. Det blev en lång promenad på Saltjöbadens golfklubb. Konstigt nog var banan stängd och invaderad av folk som antingen trodde att dom var världsmästare i längdskidåkning, eller en gång varit det och sedan ätit lite för mycket. Inget illa menat mot folk som äter mycket. Men om du gör det, snälla ta inte på dig tighta träningskläder och ställ dig på ett par skidor. Du ser inte "sportig" ut..

 

 

 


<3


Ohne dich kann ich nicht sein – Ohne dich,
Mit dir bin ich auch allein - Ohne dich.
Ohne dich zähle ich die Stunden – Ohne dich,
Mit dir stehen die Sekunden – Lohnen nicht.



Dagen i bilder. Thaimat och Rammstein


Thaimat på restaurang Pong. Riktigt god buffé. Try it!

http://www.pongasian.se/index.php




Längesedan jag var på konsert på Globen. Senast var Eminem för kanske 10 år sedan.


Det börjar fylla på med folk, folket börjar fylla på med alkohol. Killen bredvid mig var en bitig söderkille som förklarade att han hatade göteborg och polisen, men han gillade mig. Mycket speciell..
Killen framför sitter och sover under hela konserten och tjejen två säten ifrån mig tycker inte om Rammstein värst mycket. Sitter och sover och ibland tar hon upp mobilen och surfar lite. Helt vanlig konsert..



Rammstein i sitt esse.
Grym show som alltid!









Övnings time

 

Igår var vår klass figuranter under en övning för de som gick i tredje terminen. Övningen  var uppdelad i två delar där den delen jag var figurant i handlade om trafikolycka. Scenariot var att en motorcyklist och en passagerare har kört in i en bil och föraren slungats av motorcykeln ut i snön och är medvetlös utan andning. Passageraren på motorcykeln hade ett öppet sår som poliserna var tvungna att ta hand om. Även passageraren i bilen är skadad då denna inte hade något bälte. Självklart fick jag spela motorcyklist (tror att det är för att dom märkte att jag hade otrolig skådespelar talang). Det betydde att jag låg "medvetslös" och försökte att inte andas i en snödriva. Detta gjorde jag i allt som allt två timmar. Jag var lagom kall när vi var klara.


Men det var riktigt givande!


That's funny


Äntligen!!

Äntligen är kontraktet skrivet!


20e mars flyttar vi till Saltsjöbaden. Känns så otroligt skönt! Känns som det har varit så mycket strul med allt som har med lägenheter att göra. Just denna lägenhet var verkligen den vi ville ha så det känns underbart verkligen. Just det att den också ligger lite utanför är perfekt för oss båda. Nu är det bara att räkna ner!


Bilder lånade från länsförsäkringars fastighetsförmedling

Tom & Jerry

 

Kan man bli för gammal för Tom & Jerry kex?
Svaret på den frågan är självklart nej.


Bowling och Champions league

Igår var det middag och bowling med klassen. Middagen missade jag tyvärr eftersom Ella skulle åka med tåget vid sju men jag träffade upp dom några öl senare på bowlingbanan.
Eftersom jag inte gillar att skryta så valde jag att bara vara åskådare. Detta spär också på mysticismen runt mig som person. Alla vet ju att jag är otroligt duktig på nästan allt som går att utöva, men inte hur bra.
Skämt åsido, efter bowlingen blev det att vi satt kvar tio grabbar på O'learys och tittade på när Milan körde över stackars Arsenal. Over all en mycket trevlig kväll!


Alla <3 dag



 

Nu har min lilla älskling åkt ifrån mig. Hon måste tillbaka till regniga blåsiga Göteborg. Tråkigt men sant.
Men tanken är att jag ska åka ner till henne nästa helg. Och även då träffa min älskade mamma som jag inte träffat på massor av veckor.


Jag tycker det har varit ett väldigt tjat om alla hjärtans dag. "Kommersiell högtid", "Bara för att köpa saker". Det är väl mysigt att ha det lite extra mysigt emellanåt. Om det nu är en högtid eller inte är väl skitsamma. Är det så farligt att ha en kväll med den du håller kär och kanske köpa något fint? Kommersiellt, ja visst. Men det har väl alla högtider blivit? Se det som något positivt, att man får lite extra kärlek.


Vi hade det iallafall jättemysigt här hemma med lagad mat och mys. Ella fick även en snygg vit skjorta och en ring av mig. Jag fick massor av kärlek och även armbandet som ni antagligen inte missat här över. Fick även ett jättegulligt handgjort häfte med saker och tjänster jag kunde göra. T.ex. gratis massage eller biokväll.


Snap crackle and pop



Igår var jag ledig. Så då passade vi på att gå en shoppingrunda på stan. Jag införskadde mig en ny T-shirt och en jeansskjorta. Var oerhört nära på att köpa en skinnjacka från Jofama, ni kanske får se den lite längre fram.
Jag orkar inte skriva upp vad Ella köpte, men det var i plural.
Sen satte vi oss på ett mysigt fik vid hötorget och glodde på folk.

Senare på kvällen var vi och kollade på En gång i Phuket. Riktigt underhållande film!
Både skratt och mycket löööv. Så gillar ni att skratta medans ni hånglar så är detta en film ni ska se.



Nya krav för polisutbildningen.

 

Jaha, vad tycker ni?

För mig är det två saker som ändrats/tagits bort som gör mig lite fundersam. Dels är det det faktum att man valt att sänka åldersgränsen till 18 år. Även att man valt att helt ta bort svenskaprov och första myndighetsamtal. Antagligen har folket på rekryteringen full koll och det kommer säkert bli super. Men lite fundersam blir jag..


LCHF

Jag har bestämt mig, jag ska testa LCHF. Jag har länge känt att jag "dippar" efter måltider med mycket kolhydrater i och tycker LCHF verkar intressant. När jag var yngre så testade jag ju GI-metoden och det fungerade väldigt bra för mig. Som jag ser det så är LCHF och GI-metoden väldigt lika. Enda skillnaden är att du skall äta mer fett med LCHF.

"Det har varit mycket debatt senaste åren, men lågkolhydratkost är numera godkänt av Socialstyrelsen för behandling av övervikt eller diabetes typ 2. Allt fler vetenskapliga studier visar bäst effekt av LCHF för vikt- och blodsockerkontroll. Antalet positiva läkare och professorer ökar stadigt." http://www.kostdoktorn.se/lchf/


Det du får äta:
kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).

Hellst inte äta:
socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

 



Sen vet jag mycket väl att det finns många som har mycket dåligt att säga om LCHF.
Många hävdar att det ökar chansen för hjärtinfarkt (för mycket fett -> högt kolesterol) och att kroppen behöver kolhydrater.
Som jag skrev innan så har jag gått på liknande dieter innan och tycker dom är bra. Framtiden får se hur mycket fett jag kommer proppa i mig.
Det viktiga för mig är att sluta äta kolhydrater. Har faktiskt väldigt svårt att se mig själv sitta och halsa ovispad grädda, men vem vet..

 

 


You are the sunshine

Idag är det strålande solsken i vår kära huvudstad. Min fina ligger och sover och jag håller på att göra frukost.
Vi har inte riktigt bestämt vad vi skall göra idag. Vi får se vart dagen tar oss helt enkelt. Jag känner bara att jag måste ut och njuta när solen är framma! Helt sjukt vad man längtar efter vår nu. 
Jag tänker göra mitt för att få våren hit snabbare. Jag kommer sätta på min hårtork och hänga ut den genom fönstret. Då gör jag mitt för att höja värmen. Gör alla detta så har vi vår inom en vecka.

Lycka till allihopa.



Du är så söt när du sover


Dirty dancing



Igår var det dags för musikal, Dirty dancing på China teatern.
Riktigt bra var den! grymma dansnummer och riktigt duktiga artister. Ella lyckades till och med gråta två gånger under föreställningen. Eftersom jag har blivit kallad Sveriges svar på Terminator så förstår ni att jag inte satt där och grät. När det blir känslosamt så gör jag som alla män gör. Kniper ihop käkarna och blir arg på något annat istället.
Skämt åsido, om ni har tid över så gå och se den!
Efter föreställningen så försökte vi hitta något ställe att sätta oss och varva ner på. Men det var svårare än vad det lät.
Efter att jag enligt Ella blivit-envis-eftersom-jag-inte-fått-vad-jag-vill så bestämde vi oss (tillsammans) för att sätta oss i baren på First Hotell Amaraten. Hotellet ligger ungefär 10 meter ifrån min upgång så det har sina fördelar. Vi satt där i några timmar och drack och stirrade varandra i ögonen. Ella drack kvinnliga drinkar så som Cosmopolitan och Rosa pantern. Medans jag, Svenska akademins definition av man drack öl mörkt som lera. 
Ölen var faktiskt väldigt mörk. En Porter från Eskilstuna om jag inte missminner mig.



Några roliga Super Bowl reklamer.

Geico
E-Trade
M&M
Doritos
Acura
Doritos

Bra start på fredagen




Polismuseet

 

Idag var vi två timmar på polismuseet med hela klassen. Riktigt snygg utställning! Är ni i Stockholm så måste ni kolla på detta. Vi gick igenom hela polisens historia. Från militärpolisen till dagens otroligt skarpa, vackra och genetiskt perfekta (blivande) poliser som vi har idag. Vi pratade också om stora händesler i Sveriges rättshistoria så som Norrmalmstorgsdramat och mordet på Anna Lindh. Många av de stora händelserna som har drabbat oss har utvecklat Polisen till det bättre.


Vinnie Paz - End of Days


Mycket i skolan.

Denna veckan är det mycket i skolan med inlämningar och massor att läsa. Nu kanske det låter negativt, men det tycker jag inte alls. Allt vi läser är jätteintressant men det är lite annorlunda upplägg jämfört med hur jag läst innan. I Malmö så pluggade vi ungefär två ämnen samtidigt medans vi på Polishögskolan läser ca sex. Det betyder att det är ganska mycket mer att hålla reda på. Dock är upplägget väldigt bra med att alla ämnen har en gemensam röd tråd igenom sig.





Polisens uppgifter

2 § Polislagen

1. förebygga brott och andra störningar av den allmänna ordningen eller säkerheten,
2. övervaka den allmäna ordningen och säkerheten, hindra störningar därav samt ingripa när sådana har inträffat,
3. bedriva spaning och utredning i fråga om brott som hör under allmänt åtal,
4. lämna allmänheten skydd, upplysningar och annan hjälp, när sådant bistånd lämpligen kan ges av polisen
5. fullgöra den verksamhet som ankommer på polsen enligt särskilda bestämmelser.




And the Super Bowl winner is

Jag lyckades! Under gårdagen lyckades jag hålla mig borta från resultatet från söndagsnattens Super Bowl. Jag är faktiskt riktigt nöjd över mig själv. Självklart innebar detta att jag fick offra dyrbara timmar framför facebook och twitter, men det är sånna slag man får ta ibland. Matchen såg jag och David hemma hos honom i Kista. Fick till och med lagad mat av han och hans sambo, lyxigt värre!

New York Giants - @ New England Patriots 21-17


Matchen var helt okej, även om jag tyckte att första halvan var lite väl tråkig. Men jag har aldrig sett en enda Super Bowl som är tråkig rakt igenom. Det är så otroligt mycket som står på spel för dessa grabbar vilket gör att det är otroliga spel och fantastiska prestationer varje år! Eli Manning såg otroligt stabil ut under hela matchen tycker jag och hade bra hjälp av hela hans reciever-squad. Tom Brady, inte lika så. Jag tycker att han är en grym QB många gånger men han har en tendens att stressa upp sig själv och göra onödiga saker. Sen hjälpte det inte att Patriots hade flera tappade bollar.



Bilder tagna från NFL.COM

Don't spoil it!


Iår händer det. Jag kan inte se Super Bowl live inatt..

Varför? Jo för att jag har uniforms provning klockan åtta imorgon bitti. Efter det har jag introduktion till kriminalteknik. Alltså kan jag inte hoppa över det.

Jaha, tänker ni kanske. Det är väl bara att se den dagen efter?

Självklart är det så. Men det betyder att jag inte kan få reda på resultatet innan jag ser matchen.
Och för mig är det väldigt svårt. Det betyder att jag inte få ha min dator uppkopplad mot nätet (mail etc), jag får inte kolla sms från någon annan än Ella, jag får inte gå in på facebook eller Twitter och självklart inte svara om någon ringer. I stort sätt så måste jag hålla mig borta från allt som har med elektronik att göra.

Jag kommer antagligen se matchen med David efter skolan imorgon. Går allting enligt planer så kommer vi sitta framför TVn och möla i oss mat och onyttigheter helt ovetandes om resultatet.



Omväxling förnöjer?

 



Jag älskar iPhone. Varför älskar jag iPhone? Jo för att den hela tiden hjälper mig att utveckla mig själv och mitt tänkande. T.ex. igår så valde den att flytta den övre menyn upp och ned och lägga den på botten.. Brilliant!



Kväll i Kista


Gårdagskvällen spenderades med min kära vän David ute i Kista. Det blev mycket tjöt, lite tv och lite PS3. Mycket trevlig kväll! Vi skall antagligen även se Superbowl ihop på måndag.


Hon är frisk!

Ella är hemma från sjukhuset!

Så nu kan alla ni oroliga människor andas ut. Det var blindtarmen som ville bråka. Så doktorn snittade upp magen och sa till den där lilla tarmen vem som bestämde. Nu har tydligen blindtarmen stämt doktorn då han menade att han inkräktade på hans "personal space". Men vi får se om det håller i rätten..

Det viktiga är att min älskling är frisk!


Bild tagen från blogg.vk.se

Saturday

Har varit grymt effektiv idag. Eftersom det tog mig till två att somna efter energidrycken så sov jag ändå ut lite idag. Efter några timmar av snoozande tog mig ner på stan för att försöka införskaffa lite saker från Intersport. Gick där ifrån med en ny innebandyklubba, ett par nya träningsskor och en vattenflaska.
Kommer börja spela innebandy med klassen så var tvungen att köpa klubba. Har hört att det går att spela utan, men aldrig förstått hur.
Anywho, Fortsatte shoppingen med Clas Ohlsson och tillslut 34 kg mat från Ica.
Så nu sitter jag här med 34 kg mat, tre stycken hänglås, tre pennor, en innebandyklubba, ett par skor och en vattenflaska....själv...

Skall kanske träffa en kompis senare ikväll. Hade ju varit kul att kanske hitta på någonting under helgen. Tänkte träffa Kissie men hon är ju i Thailand så det är ju lite tråkigt. Annars är vi ganska tighta.



Dags för fredagsmys

Vem sa att Tacos och chips är fredagsmys?

Inte var det jag iallfall..

Fredagsmys är en energidryck rakt in i blodomloppet och en chokladkaka nedtryckt i halsen på under fyra sekunder.

Det mina vänner, är fredagsmys


Nu i efterhand känns det lite dumt att dra 50cl energidryck klockan tio en fredagkväll. Men jag menar, gjort är gjort så det är lika bra att sätta sig ner och hålla käften. Jag får göra det bästa av situationen helt enkelt.


Vad är det bästa av situationen? Ja i mitt fall är det nog en halvtaskig film på min laptop halvt nedsjunken i min säng/soffa. Låter riktigt spännande.



Nu önskar ni säkert att ni var jag, men det går inte.




Sjukling

Idag åkte min älskling in på sjukhus. Dagar som denna känns det riktigt pissigt att inte vara hos henne. Förhoppningsvist så är det inget farligt men hon får ändå ligga kvar över natten.


Saknar dig <3





Arnold







Idag blev det lite mage och kondition på gymet. Bilden från löpbandet blev lite skakig, ber om ursäkt för det.
Så här ser lite av polishögskolans gym ut för er som undrar.

The Office till Sverige


Jag älskar ju Henrik Dorsin så jag ser verkligen fram emot premiären av hans nya serie Kontoret.

Ricky Gervais gjorde serien grym i England och tog den vidare till USA där Steve Carell levererade som vanligt.

Passar inte Ove Sundberg perfekt in för den rollen?

Klyftig rubrik.

Ber om ursäkt till er som inte kan sova utan att läsa bloggen. Hoppas ni tillslut somnade iallfall.



Var helt utslagen igår så orkade inte skriva någonting. Blev en lång dag med skola från åtta och sedan visning ute i Saltsjöbaden och till slut middag med min kära pappa i gamla stan. Lägenheten var så fin! verkligen perfekt. Jag hoppas verkligen verkligen vi kan vinna efter budgivning.


Här i Stockholm är det fortfarande skitkallt! Jag klarar verkligen av den här kylan. Jag vet att jag skrivit det innan men jag måste bara få det sagt en gång till. Nu har jag börjat använda långakalsonger iallfall. Det värsta är att jag tycker mössa är så fult så jag har ju inte det på mig. Får kanske skylla mig själv lite men jag menar, ska man avlida i snön så vill man väl dö med en snygg frisyr?





Brrr


Jag vet att jag är duktigt på att klaga över vädret, men -16? Jag orkar inte av att det är så kallt! Min kropp stänger av och slutar fungera. Jag måste komma igång rejält med träningen snart så det blir lite muskler. Det eller så får jag bli tjock igen. Hade jag bott i USA så hade jag ju satsat på tjock. Jag menar jag ska ju ändå bli polis..



 


Hälsocoachen

Jag tänkte att nu när jag börjat träna varje dag så får jag väl börja äta nyttigt också. Känner av att träning träning står på schemat varje dag. Har träningsvärk i låren efter halvmilen. Har träningsvärk i magen efter gymet. Har ont i fingret efter att det gått ur led under självskydd. Men det känns oerhört skönt att ha kommit igång rejält med träning nu och att det blir en rutin på skolan!


Lagar och föreskrifter

Nu har vi kommit in på juridiken. För mig som inte har pluggat juridik innan så är det ett tungt ämne. Väldigt intressant men svårt. Kan ju säga att det är inte världens lättaste uppgift att slå i en lagbok. Åkte hem till en klasskamrat efter skolan idag och satte oss ihop och försökte oss på lite uppgifter. Vi får se imorgon under föreläsningen om vi gjorde rätt.


 

 


RSS 2.0