Höststädning

I söndags var det dags för höststädning på gården. Den hurtbullen som jag är så ställer jag självklart upp.
Jag skall inte säga någonting om vad Ella gjorde. Det kan vara så att hon städade hon med, isåfall var det i hennes drömmar, liggandes i sängen, snarkandes..
 
Har inte träffar allt för många grannar från gården. Ändå har vi bott här sedan mars. Dock var det minst tre stycken (av kanske 15) som kom fram till mig och frågade "är det du som läser till polis?". Helt otroligt vad snacket går.
Jag menare, visst jag brukar lägga ut utskrivna blogginlägg här ifrån i folks brevlådor, men ändå!?
 
Men jag är glad att jag kan få någon att känna sig säker. För det förklarade allihopa för mig. "Det är bra, så blir det lite ordning på gården". Gården kan jag förklara är det lugnaste området i Saltsjöbaden med en medelålder på 60. Men jag skall försöka..
 
Men vädret var underbart, glada tanter och gubbar och gratis fika. Kan inte bli bättre!
 
 


 

Like the good old days

 
 
I lördags var vi ute en runda på stan med några kompisar från skåne som befann sig i huvudstaden.
Kom på att det var mer än ett och ett halvt år sedan jag träffade dem senast. Tiden går alldeles för snabbt!
 
Min ena vän, som kommer från Australien, är lite [[skriv ord som förklarar en person som skulle tappa bort sitt huvud om det inte satt fast]] av sig. Sist han var hos mig i Göteborg lyckades han nämligen bli av med sin plånbok på tåget upp. Utan att jag då skriver det, kan ni gissa vad han tappade på väg upp till Stockholm?
Just precis, plånboken.
Detta gör en utgång på stan ganska mycket svårare kan jag lova. Det är inte direkt så att vakterna är över-ödmjuka.
Så det slutade med att vi satt på TGIF och drack och tjötade.
 
Först bilen är tagen utomhus i - 4 grader. Där sitter vi och förtär Strawberry daiquiri (frusen drink). Kanske inte jättesmart, men jättegott!

När vinter kom

Ni som bor i Stockholm vet väl det redan vid det här laget, men sommaren är nu officiellt över.
Det är mycket som pekar åt det iallfall. T.ex. att alla löv faller av träden, folk börjar gå runt i för stora jackor och folk blir allmänt deppiga. 
Så det kanske är dags att packa undan shortsen för det här året..usch vad hemskt.
 
Dock kan man inte se det på min kära klasskamrat. Han går nämligen i t-shirt när det är minusgrader.
 
Viking-cop!
 

Dog-skyping

Ni kommer väl ihåg scenen från Baksmällan 2, när Alan säger till apan att det är tråkigt att apor inte kan skypa.
Det gäller tydligen inte hundar..
Här om dagen så skypade jag med min kompis hund Bob. Fungerade alldeles utmärkt!
 

Övning ger färdighet.

De två senaste dagarna har varit fullspäckade med övningar. Igår hade vi bastaktik övning halva dagen. Det var allt från yxmän till psykiskt sjuka människor. Idag var vi figuranter på övningar för de som går en termin över oss som nu håller på med narkotika. I det fallet jag var med på, var det en fest med flertalet personer och när poliserna kommer dit så luktar det hasch i lägenheten. Då skall dem alltså lyckas lösa situationen bland alla stökiga människor och höga ljud. 

Man märker snabbt att det många missar är att faktiskt vara mänsklig och vara sig själv. Det är väldigt lätt att gå in i rollen som polis lite för mycket och inte våga skoja till det eller bara vara ödjuk.

Man lär sig en massa, även på att vara figurant.
 
Figurantklädd. För dagen en lite överförfriskad man som bestämmer sig för att stjäla.

Knarkfest.

Tack Illustrerad vetenskap

Började prenumera på Illustrerad vetenskap förra månaden. Förutom att jag blev väldigt besviken på själva tidningen så fick jag ett knivset och denna otroligt supercoola ryggsäck.
Ryggsäcken är helt otrolig. Den kan hängas på ryggen, hållas i handen och även ställas på marken. Ryggsäcken är utrustad med en dragkedja så du snabbt kan ta upp diverse saker som du placerat inuti ryggsäcken. Utanpå ryggsäcken sitter det även några coola orange gummisnören. Förutom att de gör ryggsäcken superläcker kan du också använda dem för att t.ex. hänga nyligen skjutna fasaner på.

Tack..verkligen.

 
 
 
 

Just nu på Spotify

 


The light at the end of the tunnel

Poetiskt? jag vet..
Sså här står jag nästan varje morgon vid 06:30 och väntar på Saltsjöbanan in mot stan. När vi flyttade ut till hit så har jag fått ändra hela mitt sovmönster. Har alltid fått för mig att jag behöver åtta timmars sömn för att kunna fungera som en vanlig människa. Ni kan ju gissa om det går när min älskade sambo kommer hem vid nio på kvällen och jag skall gå upp 05:30..
 
Nja, sådär va..
 
Men detta är ju bara positivt, eftersom jag nu lärt mig att jag fungerar på sex timmars sömn. Men helst vill jag ändå sova åtta. 
 
 

Pluggeli-plugg.

Som jag skrev i förra inlägget, så är det mycket i skolan nu. Det kanske ni även ser på dessa bilder. Just nu är det Polisiär rättstillämpning och straffrätt som tar upp mest tid.
Vi har även ett praktiskt prov i kriminalteknik imorgon, som kommer handla om spårsäkring vid t.ex. inbrott. T.ex. skospår, fingeravtryck, brytmärken och DNA.
 
 
Om ni känner att ni vill lära er lite från rättegångsbalken så har ni en liten summering av några paragrafter från kapitel 23, 27 och 28 här nedan. Varsågoda
 
 
 

Min lilla goskille.


Dop

I helgen fick vi besök av Ellas mamma och hennes pojkvän. Det var väldigt trevligt att få lite besök och även träffa honom för första gången. Fick en massa hjälp med lägenheten som vi inte kunde göra själv och även hjälp att komma till IKEA eftersom de hade med sig bilen upp.
Anledningen till att de var uppe var dock inte bara för att träffa mig. Ellas lilla kusin skulle nämligen döpas i söndags. Så i söndags blev det en liten biltur till Dalby utanför Uppsala för att prisa gud och skvätta vatten på en bebis. Var kul att få träffa lite av Ellas släkt igen. Det blir tyvärr väldigt sällan nu när man bor här uppe.
 

 
En viss liten godbit är inte den som är den när det kommer till serverad mat.

Nyinköpt!

Har äntligen köpt nytt köksbord! Fick nämligen hjälp i helgen av Ellas mamma och hennes pojkvän som var här. Lite svårt att få hit ett bord från IKEA om man inte har en bil.
 

Skola

Då jag varit lite inaktiv den senaste veckan så tänkte jag lägga upp några bilder från veckan som gått.
I skolan börjar tentaperioden närma sig med första tentan i polisär rättstillämpning nästa fredag. 


Föreläsning om kriminalunderrättelsetjänst (många wordfeund-poäng på det ordet).


En polishelikopter var på besök på skolan ännu en gång. Denna gången smög jag mig lite extra nära.


DNA säkring på schemat. Denna lektion var det topsning av blod som gällde.Det är viktigt med perfektion (nästan).Polisbilskörning.
 
 

FIFA champion

 
Hade en FIFA-turnering med några grabbar från skolan i förra veckan. Jag är ju inte den som är den som skryter, men jag var innan turneringen obesegrad i polarens lägenhet. Som ni kanske förstår så var pressen enorm. Snacket hade börjat gå på skolan, "Vem är italienaren, och varför är han så grym på FIFA?". Mitt rykte stod på spel och jag hade allt att förlora.

Turneringen började inte bra. Gruppspelet blev ett rent sagt fiasko för Juventus. Ryktena i lägenheten hade börjat florera som bacon på ett tjockisläger. "Är han så här dålig?" "Kan han inte bättre?"
All rykten punkterades när Juventus i semifinalen krossade Liverpool med två mål mot noll. Finalen blev en rysare som gick ända till straffläggning där Buffon säkrade guldet genom en iskall räddning.

Jag vill tacka min mamma och pappa för att ni alltid funnits där för mig. Tack till Ella som aldrig gett upp hoppet om ett guld. Tack allihopa!

Mr Handy-man

Har tänkt att måla om vårat vitrinskåp ett längre tag nu, men fick tillslut tummen ur. Jag vet att det kanske inte låter som ett jätteprojekt och det var det inte heller för mig i början. Dock insåg jag snabbt att det skulle ta lite längre tid än vad jag först trodde.

Steg 1 - Ta itu hela skåpet 
Steg 2 - Sandpappra hela skåpet 
Steg 3 - Grundmåla ett lager
Steg 4 - Måla ett lager
Steg 5 - Måla ett lager till
Steg 6 - Sätt ihop skiten.

Anledningen varför det tog så lång tid var mest för att färgen hade en övermålningstid på 12 timmar vilket gjorde att man kunde göra en sak per kväll. Som ni ser på bild fyra så ställde vädret till med problem så jag fick flytta festen till badrummet. Där satt jag några kvällar i endast kalsonger och halvt avsvimmad av färggaser.
Men fint blev det!


 
 
 
 
 

Alla har varit med om det..

När du skall hälsa på någon men ni inte riktigt ligger på samma vågplan..
Awkward..
 
 


 
 
 

Movember

Gör som J-E, stöd mustachlösa män världen över genom att göra dig redo för November.
Samla en mördarsnigel på överläppen.

 


Lycklig kille.


Behöver jag verkligen säga något mer?!

Vägspärr.

Idag hade vi bastaktikslektion första lektionen för dagen. Idag stod vägspärr på schemat. Vägspärr är som det kanske låter när man spärrar av en väg med minst två polisbilar för att successivt kunna kontrollera ett fordon i taget. Detta används t.ex. vid avspärrningar efter rån. Vid väggspärr är du som polis också som mest utsatt, vilket gör att det är viktigt att få till det rätt redan på skolan. Eftersom polishögskolan är så otroligt pedagogiska har de till och med fixat så vi fick gå igenom scenarion på en minimodell med leksaksbilar.
 
 

Shit happens..

..when you party naked, eller när du spelar innebandy. I vanlig ordning var det innebandy idag och jag stod i mål som vanligt. Dock blev jag skadad efter matchen var över, då jag fick en klubba baseball-style rakt över näsbenet. Kommer bli ett fint jack där kan jag lova.


Christmas!

Idag fick jag avi för hela två paket från posten. Det ena kanske lite roligare än det andra, men lite viktigare.
Ett paket innehållande tränings t-shirt och en keps med Eaglestryck och ett paket med böcker till den polisiära rättstillämpningen.
 

Vårdcentralbesök 
Idag var jag med min kära sambo som stöd på vårdcentralen, snäll som jag är. Tydligen hade hennes blodprov hon tog förra veckan koagulerat och inte blivit så bra. På vårdcentralen sa de att det var deras fel. Dock tror jag att det är Ella som är en mutant, men att de inte vågar säga det till henne. 
 
Jag klagar iallfall inte, fick ju sitta och läsa Bamse.

Football sunday

Igår blev det football för hela slanten här hemma. Philadelphia spelade sena matchen igår (idag svensk tid) vilket betyder att det är avspark 02:30 imorse. Så jag var bänkad från första avspark 19:00 tills sista matchen var slut 05:30 imorse.
Men det är så värt det om det blev en vinst, mot New York Giants också! 19-17 blev slutresultatet.
Självklart var jag ledig idag. Annars hade jag aldrig kollat på matchen live. 
 
 
 

RSS 2.0