Rättsmedicin

Imorgon är det torsdag och då är det dags för ett besök hos rättsmedicin på Karolinska sjukhuset. Jag själv tycker det skall bli jätteintressant och hoppas att få lära mig mycket. För er som inte riktigt vet vad rättsmedicin gör så är det alltså obduktioner. Tanken är att vi skall få en bild av det i en steril och kontrollerad miljö.

Fick höra redan innan att det är en del som reagerar starkt på synen av en död kropp. Det är inte direkt någonting man kan förbereda sig för heller. Man får helt enkelt se hur det går.

 

STOCKHOLM!

Ladies and gentlemen, the results are in! Äntligen är väntan över och som tur är så slutade det lyckligt. Jag får stanna i mitt kära Stockholm under aspiranten. Helt underbart!
Värsta farhågan var ju att hamna någonstans helt åt skogen, men nu slipper jag oroa mig för det iallfall.
Tyvärr hade vi två personer i klassen som inte fick sitt förstaval. Tyvärr är det också dom i klassen som verkligen hade behövt komma hem (familj, hus och barn)


 
 

Nära nu

Fick just reda på över Facebook att de hade gått ut med uppgifter om aspirantplacering nu. Tyvärr så kommer man bara åt mailen via en dator på skolan så det sög. Tydligen är några från klassen på väg dit nu för att se vad dom fick. Man är ju lite nervös får jag ta och erkänna. Chansen att jag får Stockholm är ganska stor, men det är absolut inte säkert.
Tråkigast är för de som har familj och barn på andra ställen och verkligen måste hem. Tyvärr är det oftast på de ställen de tar in minst platser (Västra götaland, Halland m.m)
 
Jag kanske får reda på det om en stund, annars blir det imorgon. 
 
Återkommer.

Polishögskolans dag

Igår var det dags för Polishögskolans dag på skolan. Ett öppet hus kan man säga, för nära och kära där man få se skolan och även massor av annat. Till exempel så var nationella insatsstyrkan där och höll föreläsning, hundenheten var där och hade uppvisning, brandkåren, sjöpolisen och flera till.
Eleverna på skolan har också tilldelade roller under dagen. Vår klass var till exempel tilldelade att spela upp ett misshandels-case två dagar under dagen. 
Det blev en väldigt lyckad dag med väldigt mycket folk och väldigt mycket sol.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommargrillning

Igår var det dags för årets första grillning. Eftersom vi inte får grilla på balkongen så är det tur att man har en grill på gården. Passade perfekt med grillning igår då det var underbart väder hela dagen. Idag är det mindre roligt med moln och regn. Dock gör det inte mig någonting eftersom jag bara skall sitta inne.
Mina föräldrar var här uppe över helgen och hälsade på vilket alltid är lika härligt. Blir ju inte så många gånger man träffar dom när man bor på olika delar av landet.
 
Kvällen avslutades med hemmagjord rabarberpaj och CL-final på TV.
Perfekt slut på en underbar helg!
 
 
 
 
 
 
 
 

F12 Terassen

I fredags åkte jag och Ella ut till Trångsund till en av Ellas arbetskamrater och hennes kille för lite spontant förkrök. Skall jag vara helt ärlig så var jag inte sugen för fem öre att hitta på någonting alls. Men i efterhand ångrar jag mig inte. Mycket härliga människor som jag hoppas få träffa igen. Kvällen slutade på F12 inne i Stockholm. Riktigt skönt ställe. 
Tyvärr blev det inte långvarigt då jag skulle upp ganska tidigt på lördagen eftersom det var match.
 
 
Bild lånad från europesgreatest.com
 
Ella på kändissafari. Snacka om att tjejen blir starstruck för lite.
 
 
 

Foodporn

Herregud..

Jag har precis ätit middag men jag blir ändå galet sugen på detta när jag ser det. Folk säger att dom skulle resa runt jorden om de bara hade ett halvår kvar att leva. Själv hade jag spenderat det halvåret ätandes de onyttigaste sakerna jag kunde hitta. Varför är det så att världens godaste saker också är de onyttigaste? Snälla ge mig ett svar! Detta är också en anledning varför jag inte tror på gud. Hade gud funnits så hade dessa saker inte varit onyttiga.
 
Jag är en fet man.


 
 
 
 

Sommar på PHS

 
 

Slutspurt

Eftersom det är slutspurt nu i skolan så är det mycket inlämningar som skall in. Vi har just nu två hemtentor, en inlämningsuppgift och två tentor som skall göras. Så det är fullt upp. Men snart är det sommarlov, så jag kan inte riktigt klaga känner jag.
Imorgon är det första hemmamatchen för STU U-17. Skall bli riktigt kul! Hoppas på fint väder och en go vinst.
 
 
Igår hade vi lite övningar. Vad tycker ni om min tag?

Sommar

 
 
 
 
 
Äntligen! Sverige valde tydligen att hoppa över våren och köra direkt på sommar. Inte för att jag klagar direkt.
Underbart med lite sol så man kanske slipper se ut som en twilightvampyr längre.
 
Idag är jag helt ledig och skall göra det man gör när man är helt ledig. Inte ett skit. Igår var jag ju också ledig men vi var tvungna att åka till skolan för att fixa lite gruppuppgifter. Jag lyckades dock lapa lite sol där också.
 
Imorgon är det seriepremiär för mina grabbar med en match mot Stockholm mean machines på Zinkensdamm. Skall bli riktigt kul att få se vad dom kan prestera när det väl gäller.
 
Hoppas ni också njuter rejält av solen, eller om ni befinner er i Göteborg, regnet.
 
 
 
 

Jag älskar "bad lip reading"

 

Träningsmatch

Fotbollssäsongen är inte långt borta, med första matchen 11 maj borta mot Stockholm mean machines. I tisdags hade vi en träningsmatch uppe i Märsta mot Arlanda Jets. Kul för killarna att smälla på lite och komma in i matchtempo. Jag lovar att man inte blir sugen att spela själv...
 
 
 

Aspirantsökning

Som ni alla hårt dedikerade följare vet så skall jag börja min aspiranttjänstgöring efter nyår. För att göra den någonstans så måste man självklart söka också. Sökningen går till så att du rangordnar fyra val och hoppas att du får ditt första, annars bryter du långsamt ihop.
Jag valde 1) Stockolm 2) Västra götaland 3) Halland 4) Uppsala
 
Det var väl inte så svårt tänkte ni. Men nu är det ju så att kommer jag inte in i Stockholm, så kommer jag garanterat inte in på mina andra tre val heller då de har väldigt få aspritantplatser. Så det värsta som kan hända är att man blir tvångskommenderad. Det vill vi INTE. Svar inkommer i slutet av maj, så håll tummarna!
 
 

Långpromenad

I söndags var det helt underbart väder här ute i östra delarna av Stockholm, så jag kände mig tvingad att ta en långpromenad. Det slutade med en tre och en halv timmas trekk rakt ut i skogen. Helt underbart!
Finns otroligt fina naturområden här ute i Nacka som måste upplevas.
 
 
Utsikten över "vår" sjö - fem minuter från oss.
 
Hittade en liten julgransodling mitt uppe i bergen.
 
Bävrar har vi tydligen här.
 
 
 
Havet nere vid Erstaviken.

Tja tja bloggen

Jag vet..
Jag borde få något sorts pris för världens mest inkonsekventa bloggare. Tyvärr har jag inte hittat någon som ger ut något sådant pris, än. Har lite svårt att hitta motivationen att blogga ibland. Bloggande är ungefär som att sitta och prata med sig själv i en spegel utan något svar. Inte så jätteintressant efter ett tag. 
Men nu är jag allt tillbaka!
Det är fullt upp i skolan och vi har börjat med den sista delen av tredje terminen, som riktar sig mot unga lagöverträdare. Allting blir ju lite annorlunda när gärningspersonen är under 18 eller ibland till och med under 15.
 
PL 19§ visitation.
 

RSS 2.0