Det är godare att vara fet

Nu blir jag riktigt trött vill jag lovar er. Har försökt flera gånger att få till nyttiga snacks eller någon bakelse, men det går inte! Jag pratar inte om en gång. Vi snackar kanske fem misslyckade bakningar. Det är inte så att jag misslyckats med receptet heller. Det är helt enkelt äckligt. Det går inte att byta ut socker mot stevia och nej det är inte godare med mandel- eller kokosmjöl.
Jag följer samma recept som finns på stora fitnessbloggar men det smakar skit. Jag blir så frustrerad! Jag kommer smälla i mig en kladdkaka i ren protest! Så nästa gång ni ser något hälsofreak lägga upp en bild på deras "supergoda bla bla bla mugcake" så gå inte på skiten. De tar en bild på skiten sedan åker den direkt ner i soporna.
 
Jag känner att jag måste ventilera lite. Fick nämligen för mig att verkligen lyckas idag och gjorde därför två olika recept i hoppet om att iallafall en skulle smaka gott. Well guess what? Kladdkaka nästa..
 
Här får ni en bild på skiten. Inte för att de ens ser inbjudande ut, men vafan. Njut av att vara fet istället, det smakar iallfall gott..
 
 
 

Ledighet och springskytte

Är nu ledig i fem(!) dagar från skolan. Så försöker få lite saker gjorda, även om datorspel och diverse andra saker lockar mig mer. Har en hemtenta som skall vara inlämnad nästa vecka som handlar om straffrätt som jag skall försöka göra klart imorgon. Jag menar, någon ledighet måste man väl få eller?
 
Min sambos mamma kommer upp på en liten visit över helgen vilket alltid är trevligt. Alltid kul när folk kommer och hälsar på, då slipper man röra sig själv menar jag. Nej då, så lat är jag faktiskt inte. Dock är jag ganska slut i mina ben och fötter idag. Spelade innebandy på skolan i tisdags och fotboll på skolan igår. Som grädde på moset hade vi också springskytte igår på vapenlektionen.
Springskytte är ett test där du skall genomföra tre olika skyttemoment. Mellan dessa moment har du olika löpmoment som får dig att bli rejält trött. Springa med tungväst 900 m i kuperad terräng, orientera två kontroller och bära en 20kg säck runt en kuperad bana i terrängen. Jag kan ju säga att man hade lite puls i slutet och armar och ben var inte direkt i toppskick. Det var flera som sprang snabbt men det spelar ingen roll om du ändå skjuter dåligt. För varje missat skott så får man ett tidstillägg som läggs på din sluttid. Rikigt rolig övning, men inget jag vill göra imorgon igen.
 
 
 

Leverans från Bodystore.com

När man inte fåt äta något onyttigt så får man komma på andra saker att få i sig istället. Jag har fått massor av tips och idéer från många personer och hemsidor. Många personer använder mandelmjöl eller kokosmjöl i bakverk istället för vanligt vetemjöl, stevia som är ett naturligt sötningsmedel används istället för socker och kokosfett används istället för t.ex. flytande margarin vid stekning. Så nu skall det bakas!

Det andra som jag fick med fick jag med som en bonus. Förutom den stora 4kg påsen med proteinpulver då förstås.

Bodystore.com


 
 
 
 
 
 
 
 

Lugnt på jobbet

Vissa dagar är jag inte lika sugen på att jobba som polis. Vissa dagar är sådanna dagar när man hittar en sån här film. Jag känner i nuläget att jag har noll sug att jobba inom SPT (fotbollsmatcher m.m). Dessa idioter alltså. Jag har så svårt at förstå sånt här våld. Något jag dock kan förstå är hur snabbt en sån här situation kan eskalera.


 

Eftersök och skolarbete

Har jag nämt att fjärde terminen är den slappaste terminen? Det är det iallfall, rent schemamässigt. Denna vecka har jag måndag, torsdag och fredag ledigt. Inte helt fel och jag klagar inte. Men man tröttnar snabbt på att vara hemma och inte göra så mycket. Men snart är det jul, eller?
 
Förra veckan hade vi lektion i eftersök. Har aldrig själv varit med på en skallgång men har alltid velat. Det låter faktiskt ganska sjukt i min öron. Att man vill vara med på en skallgång. Jag kommer nog få min beskärda del av skallgångar under min karriär. Det viktiga är att vi klarade övningen och hittade de stackars nödställda träpelarna i skogen. Vem vet vad som skulle hänt med dem om inte jag hade hittat dem.
 
 
 
 
 
 
 

14 dagar av 60

Nu har två veckor gått på min långa utmaning. Än så länge måste jag säga att jag är positivt överraskad Resultatet hittils är -3,9 cm runt midjan och -2kg på vågen. Som jag skrivit innan är inte detta direkt en bantningsdiet. Tanken är inte att rasa i vikt. Jag vill äta en bra och balanserad kost samtidigt som jag ökar min träning. Själva utmaningen i det hela är att inte äta något onyttigt alls under dessa 60 dagar.
 
So far so good!
 
Här under är några matlådor jag gjorde här om dagen som var superenkla om man inte har tid, ork eller helt enkelt inte känner för att stå och laga mat. Receptet finns här. Jag la även till en liten klick sambal olek och använde mathavre istället för råris.
 
 
 

Sverige Österrike 2 - 1

Var på plats på Friends Arena i fredags för att se Sverige besegra Österrike. Nu får vi bara hoppas dom tar Tyskland och sedan krossar motståndet i sista matchen. Hoppas bör man, annars dör man. Var på matchen med några vänner hemifrån vilket gjorde det hela ännu trevligare. Vill även passa på att tacka de två SL-värdarna jag träffade på T-Centralen på väg hem.


 

 

Nyttiga Pannkakor / Plättar

Hello and welcome back.
Är nu inne på min andra vecka som nyttoman och det flyter på alldeles strålande. Var inte jättenöjd i fredags när jag skulle på Sverige - Österrike och var på en förfest där man käkade pizza och drack öl. Då blev jag allt lite ledsen. Men jag fick klara mig med en kycklingsallad och sprit. Imorgon är det dags för invägning och inmätning. Får se om något har stannat upp eller om det kanske vänt helt. vem vet, jag kanske har blivit fet?
 
Tänkte iallfall dela med mig av ett litet recept jag snappat upp på nyttiga pannkakor. Ett tips är att försöka få i något sött i smeten så som stevia. Annars blir det lite väl osött. Man kan också välja att ha lite kesella och bär på pannkakorna när dem är klara.
 
 
Recept:

1 banan
1 ägg
1 rågad matsked jordnötssmör
lite kanel (valfritt)
(1 msk Whey-100 vanilj proteinpulver)
Det kan vara så att det blir bättre utan proteinpulvret. Får testa nästa gång.

Det är bara att mixa ihop allting och steka dem som vanliga pannkakor eller plättar.
 

Avslutning med grabbarna

Idag var vi på Boulebar med hela laget för en sista avslutning på säsongen. Kul att ha tränat dessa killar i år och det blir tråkigt att det är slut. Det blir tyvärr lite mycket med aspiranten nästa säsong så jag har valt att hoppa av och lämna över tränaransvaret till någon med mer tid.
 
Boulbar i sig är ett riktigt skön koncept. Kanske skall ta hem det till västkusten? Tanken är exakt som med bowling, ta ett glas med grabbarna/arbetskamraterna och spela lite boule. Roligt! Intresserade av att testa så ligger det ett stenkast från Tele2 arena. Boulebar
 
 
 
 
 
 

One week of challenge

Så där gott folk. Nu har det gått en vecka av min 60 dagars challenge. Tiden flyger förbi och hittils har allting verkligen fungerat strålande. Det blir lite annorlunda att laga mat när man bor med någon annan som inte har fått fnatt, men jag har en förstående sambo och jag tycker det är kul att hitta nya nyttiga recept.
Så har det blivit några resultat på en vecka av 100% träning och 100% nyttighet?
För mig blev det verkligen det. Nu är detta första veckan så får se hur det fortsätter men på sju dagar så har jag tappat 2,8 cm runt midjan och gått ner ett drygt kilo. Just midjemåttet är svårt eftersom det är lite beroende på dagsform men oavsett så ser man ju ändå att det går åt rätt håll.
 
Jag trodde ärligt talat att jag skulle ha det mycket svårare att hålla mig borta från godsaker men märker inte av det det minsta. Det jag märker mest är att jag är piggare eftersom jag får i mig mindre kolhydrater. Hittils är det bara positivt.
 
Har nu även prövat mathavre till maten istället för ris. Försöker att inte få i mig mycket/några kolhydrater.
Tycker mathavre fungerade perfekt som ett substitut för det vanliga vita riset. 
 
 
 

En riktig härlig vinst!

Härligt slut på den här helgen för mig! Söndagar är football-sunday i vårt hushåll och idag var inget undantag. För er som inte vet det så är jag ett stort fotbolls-fan och Philadelphia Eagles fan.
 
Philadelphia slog till slut new York Giants med 31-21 även utan Michael Vick som skadades innan halvlek. Det är alltid extra skönt att slå ett lag i sin egen division. Philadelphia tog sin med den här vinsten upp till 2-3 (två vinster och tre förluster) medans Giants är nere på 0-5. Att ett storlag som New York Giants skulle börja säsongen 0-5 är det ingen som trott och tråkigt för dem att redan så här tidigt vara i princip ute ur spelet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 6 på utmaningen

Det går bra nu, kompis det går bra nu. Som Petter hade sagt. Utmaningen flyter på riktigt bra och känner att detta inte kommer vara några problem alls (54 dagar kvar, haha). 
Hörde från någon att sockersuget försvinner efter fem dagar (hörde att det försvinner efter tre veckor från någon annan dock) och jag känner faktiskt inget sug efter socker. Ni kanske inte tycker det är så stort men för en som haft ett otroligt sockersug varje dag så känns det riktigt bra. Självklart är mycket mentalt i och med att jag vet att jag inte får äta det. Men oavsett om det är kroppen som inte är sugen eller jag psykiskt som vet att jag inte får, så är jag nöjd.
 
Sa jag att det skulle bli svårt med utmaningen med tanke på min sambo? Här har ni några bilder från helgen.
 
I helgen har jag endast ätit en liten näve nötter som snask.
 
 
 
 

Klock-hybris

 
City - Calvin Klein - 3.090kr
Walker - Nic & Mel - 1.199kr

Sista trafiklektionen på PHS

Man märker att slutet början närma sig med stora steg. Igår hade vi nämligen sista lektionen i trafik på skolan. Lektion och lektion var det inte direkt, mer en examination tror jag är den rätta benämningen. Vi skulle med instruktör i bilen visa att vi hade lärt oss det som var målet för delkursen. Sista delkursen i trafik innehöll; omkörning, spårval och manövergårdskörning.
 
Det låter inte så jättefarligt, men det man måste ha i åtanke är att det går lite snabbare när man sitter i en polisbil än när man sitter i sin egen (om man kör lagligt).
Spårval tycker jag inte har varit särskilt svårt. Eftersom jag är uppvuxen ute på lantbygden så har man lärt sig hur man skall ligga i kurvor för att få ut maximalt grepp och så lite sidokraft som möjligt. 
Omkörningen däremot är lite annorlunda som polis än som civil. Man vill arbeta bort de vanliga omkörningarna där man kör i 110km/h rakt upp i baken på någon, bromsar in för att sedan slänga sig om. Här handlar det om att tima omkörningen så att du i hastighet kan göra en säker omkörning utan att komma ikapp bilen framför.


 
.
 

The Hobbit

Jag är inte alls sugen. Jag lovar!
 
 

Nyinköpta boots

Råkade fönstershoppa lite för bra igår och kom hem med ett par skor från Scorett. 
Ett par Sebago-boots i nubuck för 1399kr hos Scorett. 
 
 
 

60 Day Challenge

Idag början kampen. 60 dagar utan godsaker och onyttigheter och 100% fokus på träningen.
Tänkte nämligen göra ett litet experiment på mig själv och se hur jag klarar av det och hur min kropp reagerar på det. Eftersom jag behöver hålla lite koll på mig själv och mitt intag/träning så tänkte jag försöka uppdatera så gott jag kan här på min ligga blogg. Ni som läst ett tag förstår säkert att det inte blir varje dag..
 
Denna utmaning blir ännu större då min kära sambo är något av en onyttighetsmissbrukare. Ni tror ni är värre? Har ni en burk flytande marshmallows i godisskåpet som ni äter ur med sked? Äter ni sex bullar till lunch? Nej.
Jag älskar min sambo och hon har världens finaste kropp (hur hon nu kan ha det), men det blir desto svårare för mig att hålla mig i skinnet.
 
Första dagen av utmaningen var tung. Har varit halvsjuk nu i en vecka så 5km löp var extra tungt. Blev ett pass bröst + mage efteråt vilket flöt på lite bättre. Imorgon, biceps + rygg.
 
 
 

Boot-hybris

 
1. Field Woom Boot - HOPE3.695kr
2. Wentworth - R.M. Williams - 3.995kr
3. Engineer - Primeboots - 2.695kr
4. Palmer - Gant - 1.695kr
 

RSS 2.0