Så var det slut

Två år på Polishögskolan tog igår slut. Det är allt en speciell känsla som infinner sig när man för sista gången rullar ut ur grindarna. Har varit otroligt roliga två år med mycket nya vänner och skratt. Det har också varit två otroligt lärorika år som gett mig oerhört mycket. Dels inför mitt yrke men också som person. Jag vet att jag kommer se tillbaka på de här två åren och sakna dem.
 
Nu bär det av mot nya äventyr och nya utmaningar. Ikväll är det dags för en rejäl examens-sittning och på fredag tar vi examen i blå-hallen.
På måndag börjar dock aspiranten.

Tiden här uppe i Stockholm har gått så oerhört fort. Det är helt sjukt att tänka på att det var två hela år sedan jag kom upp hit för första gången och började lära känna männiksor och staden. Idag, två år senare så trivs jag oerhört bra och kallar nu detta mitt hem.
 
 

 

Härlig söndag

Eftersom det nu i veckan är dags att lämna skolan så måste jag ju även hitta nytt gym att träna min gudakropp på. Gissa om jag då blev chockad när jag för två dagar sedan får ett SMS som erbjuder mig ett gymkort för specialpris (200kr billigare i månaden än vanligt och utan medlemsavgift på 900kr). Det som är allra skönast är resvägen.
För att gyma i skolan var jag tvungen att åka en timma och en kvart enkel väg. Nu behöver jag bara gå tre minuter så är jag på gymet. Så skönt!
 
Så jag började söndagsmorgonen med ett bröst/mag-pass i den som skall bli mitt andra vardagsrum. Jag gillar inte att komma till nya gym märkte jag idag. Jag gillar när man har varit på ett gym i några år och känner igen allt och vet vart allt ligger. Idag fick jag istället gå runt och försöka hitta ställen och maskiner som jag kunde göra mina vanliga övningar på. Men det gick bra till slut! Nu kan jag även börja med lite klasser vilket är kul.
 
När jag kom hem blev det en mysig söndagsfrukost med min fina. Allt till ett vackert snöklätt Stockholm utanför fönstret.
 
 
 
 
 
 
 

Sista övningsdagen

Igår hade vi sista övningsdagen på skolan. Blev tre lite extrema case. Eller extrema och extrema kanske är fel ord. Men case som vi inte kommer syssla med varje dag men som vi ändå kan få handas med i vårt yrke. 
Vad kan det vara för larm då? Kanske en skolskjutning, ett lägenhetsbråk där vi måste verka med vapnet mot någon som håller på att mörda någon med en köttkniv eller skjutna kollegor.
Väldigt viktigt att öva på även om vi inte kommer mötas av detta hela tiden. Det får en också att tänka på hur otroligt varierande yrke vi valt. Att vid en sekund skriva en anmälan för snatteri eller skjuta laser på bilar utanför en skola till att kliva in i en lägenhet där det är blod överallt, en ligger mördad på golvet och gärningsmannen står med kniven och springer emot dig.
Det är en del att tänka på...
Räcker två år på skolan som förberedelse för det här?
Kanske inte, men vem vet det? Jag tror att polisyrket är ett yrke där du lär av att jobba. Du måste lära dig hur du fungerar och vad du är bra och dålig på. Visst kan du lära dig ännu mer om hur folk fungerar under psykos eller ännu mer vapen och besluttträning. Men jag tror inte att de poliserna som skulle gå ut från den utbildningen hade varit bättre än dom som går ut nu. Om 9 dagar ;)
 
 
 

Yeah buddy!

Då var det klart! Fick idag reda på att examensarbetet och den sista inlämningsuppgiften har blivit godkänd. Det betyder i princip att jag nu skulle kunna ligga hemma i sängen till examensdagen och bara slappa.
Men nu är jag en såpass vuxen människa så jag kommer inte göra det. Men gud vad skönt!
 
Idag var det tydligen en söndag, vilket märktes på gymet. Jag klagar absolut inte! Vet hur det kommer se ut imorgon då alla skall gråtspringa bort alla julkilon som på något vänster krupit sig runt buken. Ni känner inte igen er?
Imorgon är det heldag i skolan, dock är det bara en stor övning vilket alltid är kul. 
 
 
 
 
 
 

New year, changing tides.

Jahaja.. Så var det ett nytt år även i Stockholm. Så vad för det nya året med sig? Ganska mycket för min del eftersom skolan tar slut om några ynka skoldagar och det är dags att ta steget ut i verkligenheten.
Vilket känns hellt surrealistiskt.
 
Har varit på infoträff i det distrikt jag fått och det känns riktigt bra. Ser fram emot detta så grymt mycket men är ändå otroligt nervös inför vad som väntar en. Ansvaret som ändå kommer ligga på ens axlar från dag ett även hur mycket man en försöker intala sig något annat.
 
Examen kommer ske 17 Januari i blå hallen med fin-uniform och allt. Alltid lite trevligt att känna sig vacker. Två dagar senare är det dags att ta på sig en helt annan uniform.
 
-
 
Så, hur har ledigheten varit? Jo den har varit väligt skön faktiskt. Har lyckats vara nere och träffat släkt på västkusten vilket alltid är härligt. Har även fått tid att vila och bara njuta av att vara ledig. 
Sen har jag även ätit för mycket och tränat för lite, någon annan som känner igen sig? Wow..
 
Men imorgon "börjar" skolan igen. VI har endast tre skoldagar kvar med seminarium som är obligatoriska. Gymet ligger ju dock på skolan så man får helt enkelt ta sig dit.
 
Tack till er som fortfarande går in på bloggen för att se om det uppdaterats något, väldigt kul att se. 

RSS 2.0