Sista trafiklektionen på PHS

Man märker att slutet början närma sig med stora steg. Igår hade vi nämligen sista lektionen i trafik på skolan. Lektion och lektion var det inte direkt, mer en examination tror jag är den rätta benämningen. Vi skulle med instruktör i bilen visa att vi hade lärt oss det som var målet för delkursen. Sista delkursen i trafik innehöll; omkörning, spårval och manövergårdskörning.
 
Det låter inte så jättefarligt, men det man måste ha i åtanke är att det går lite snabbare när man sitter i en polisbil än när man sitter i sin egen (om man kör lagligt).
Spårval tycker jag inte har varit särskilt svårt. Eftersom jag är uppvuxen ute på lantbygden så har man lärt sig hur man skall ligga i kurvor för att få ut maximalt grepp och så lite sidokraft som möjligt. 
Omkörningen däremot är lite annorlunda som polis än som civil. Man vill arbeta bort de vanliga omkörningarna där man kör i 110km/h rakt upp i baken på någon, bromsar in för att sedan slänga sig om. Här handlar det om att tima omkörningen så att du i hastighet kan göra en säker omkörning utan att komma ikapp bilen framför.


 
.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0