En vecka på polishögskolan

Tänkte att jag skulle skriva vad vi gjort/kommer göra denna veckan så ni får en liten koll på hur det ser ut på skolan.


Måndag: Ingenting på schema idag. Det resulterade i att vi satt hela dagen och pluggade. Vi hade inlämningsuppgift om mänskliga rättigheter som vi gjorde.

Tisdag: Idag har vi haft lite lektioner. Började dagen med en föreläsning i aulan som handlade om ordningsvakter och deras befogenheter. Efter det hade vi en ganska stor håltimma som spenderades i biblioteket och i matsalen. Efter lunch var det dags för självskydd, vilket är riktigt kul. Just nu är det mycket om olika grepp och likande som är användbart i jobbet. Sista seminariet för dagen handlade om det vi hade pluggat dagen innan, mänskliga rättigheter.
Efter skolan hade vår klass sin första match i skolans innebandyturnering. Vi behöver inte gå in på den mer.

Onsdag: På onsdag har vi bara en lektion, dock är den ganska lång. Det är drygt tre timmar kriminalteknik.
Dock skall vi sitta och plugga efter denna lektion.

Torsdag: Också på torsdag har vi inte så mycket på schemat. Vi har vår första lektion i polisbilskörning, vilket kommer bli riktigt intressant. Även denna lektion är över tre timmar lång. Antagligen kommer vi sitta kvar efter skolan och plugga. Det är skönt med en sån här vecka som inte har så mycket på schemat. Det gör att man har mycket tid att göra sina inlämningsuppgifter.
Fredag: Fredag börjar med en liten lektion om vår kommande motpartsintervju som vi skall göra inom några veckor. Sista seminariet för veckan kommer vi att gå igenom en paragraf i polislagen.

Sen är det helg!

Denna vecka har varit ovanligt lugn när det gäller lektioner, men som jag skrev innan så betyder det inte att man är ledig. Det är mycket inlämningsuppgifter och mycket att plugga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0