Nobody puts babe in a corner

Har bokat biljetter till Dirty Dancing på China teatern tills Ella kommer upp.

Får vi hoppas att hon tycker om det bara.

 


Visningar visningar visningar

Nu befinner jag mig i lägenhetsvisnings-frenzy. Har bokat in lägenhetsvisningar fram till nästa måndag. Igår kväll (direkt av från tåget) åkte jag ut till Saltsjöbaden för en visning av en 1½:a. Den var riktigt härlig. Det enda som var negativt var att den inte är jättestor samt att den ligger såpass långt bort från skolan. Annars var den riktigt bra. Underbart läge med en stor balkong ut mot grönområde. Sedan skadar det inte att det är 700 meter till vattnet på sommaren. Skall förhoppningsvist på en visning till i Saltsjöbaden på torsdag som jag hoppas blir ännu bättre.

Var också på visning i Blackeberg idag. Mer än det ska jag inte skriva om den lägenheten. (läs negativt)

Imorgon blir det Fruängen.

WOOP WOOP


On the road again

Igår var det dags att åka hem från Kungsbacka och min älskling.
Hoppas att vi hittar en lägenhet snart så hon kan komma upp till mig för gott.Gårdagen

Gårdagen spenderades mest i sängen. Inte för att vi hade druckit för mycket i lördags utan mest för att vi kunde. Skönt att kunna ha dagar där du bara kan ligga kvar i sängen och inte behövs göra någonting. Ungefär som hela mitt tonårsliv nu när jag tänker efter.

På kvällen åkte vi faktiskt hem till Ellas pappa och käkade pizza och tittade på film. The Kid, en sann berättelse om en kille som växte upp i slummen i England och kanske inte hade den bästa barndomen. Mycket sevärd film! Sen blir dom flesta filmerna mycket bättre på en stor duk och med grymt ljud. 


image description

Jeffrey Campbell skor tar man lättast på sig sittandes. Så, nu vet ni det.


Glada dagar

Lördagen blev lugn och härlig. Började dagen med en grymt god räksmörgås nere på stan där vi också shoppade lite. Känner att det var ett tag sen jag spenderade pengar. Inte för att jag känner att det var skönt att bli av med pengar men oftast får du ju något av ditt spenderande. T.ex. en ny tröja, en bil eller något annat roligt.
Ella fick också köpt lite saker. Det betyder att hennes shoppingtörst är släck, åtminstonde för de närmaste 48 timmarna.

HDR inställning på iPhone kan ge dom sjukaste bilderna. Ella har inte en Joker-mun eller asiatögon. Annars skulle jag säga att bilden stämmer ganska bra in.Senare på kvällen åt vi en jättegod middag hemma hos Ella och drack lite drinkar. Man får ju passa på när man inte är här så ofta. Kvällen avslutades med att vi lirade lite Super Mario och Pokémon på Nintendo 64. Sjukt längesedan man spelade det spelet. Kunde få en flashback på en av banorna där jag och min lillebror sitter och lirar och har Aaron Carters nya singel "Crazy little party girl" på repeat i bakgrunden. Underskattad musik...
Jag var säker på att grannarna var nära på att ringa Polisen ett flertal gånger under kvällen. Ella har en tendens att skrika som om hon blir misshandlad när hon blir rädd. Och självklart blir man rädd av ett stort runt bowlingklot fastkedjad i en stubbe som skäller som en hund..Gotta cath em all!

Zara

Igår var vi en sväng på stan och fick lite saker handlade. Hittade tre tröjer på Zara som blev ett bra tillägg till min nu obefintliga garderob i Stockholm.


Skönt att ha en frisk pappa


Hemma hos min älskling


StressIstället för en ostmacka med ett glas vatten till frukost så blev det igår hotellfrukost på Scandic Sergel Plaza. Hade igen skola igår så tog det väldigt lugnt och njöt av att vara ledig. Sedan tänkte jag att eftersom min kära iPhone är sönder (volymknapp helt stum) så kunde jag åka till LAN-master och få den lagad. Är den köpt hos Telia så fixar dom den på fyra timmar, skit bra! När jag lämnat in den så säger tjejen i kassan "Då är du välkommen tillbaka klockan tre". Det är ju skitbra, förutom att mitt tåg tillbaka till Göteborg går 15.10..
Hon förklarade också att telefonen skulle antagligen bli klar innan så det var inget problem.
Sagt och gjort, kommer jag spatserande in vid tjugo i tre och frågar efter min telefon.
"Det är ungefär 15/20 minuter kvar på den.." ROLIGT!

Summan av det hela blir att jag i sista sekund bestämmer mig för att skita i telefonen och hämta den på måndag. Jag tar min packning och springer (antagligen i cool slow-motion) mot T-banan. När jag sedan slänger mig in i vagnen så plingar det till i högtalaren. "Alla tåg står stilla för tillfället då Polisen söker igenom ett tåg i gamla stan.
ÄNNU ROLIGARE! Detta betyder alltså att jag missar mitt tåg..och jag kommer inte fram till SJ via telefon så jag kan boka om det.. 1:a klass klockan 15.10 en fredag. Den biljetten vill man gärna bli av med :)

Sån tur var hittar jag en ängel på SJ Loungen som hjälper mig att få bytt biljetten till snabbtåget en timma senare! Så SJ ligger helt klart på min plussida nu!

+ Jag kunde gå tillbaka och hämta min telefon
O'learys

Nu är det O'Learys i gamla stan som gäller. Frölunda - Växjö på TV och pappa som sällskap. Nu när man är fattig student är det alltid välkomnat att få en middag betald av sin kära far.

 


ZzZzZ

Blir tyvärr inte så mycket skrivet idag. Har varit på skolan i 12 timmar och är gaaaanska trött.
Imorgon är det sista skoldagen för veckan vilket är skönt. Härligt med en mjukstart.
Nej nu kan jag inte krysta fram mer ord.
God natt!

Awake

Kul kul kul med föreläsning!

 


True story?


Stats never lie?

Statsen lutar helt klart mot Patriots sida.
Men vem vet? Det har ju hänt innan!


 


Tisdag

Mycket spännande andra dag.
Dagen började med en lätt start i självskydd där vi mest gick igenom vad som skall gås igenom under terminen. Det är allt från olika grepptekniker och förhållningssätt till träning och friskvård. Tentamen i detta kommer göras både skriftligen men också via vissa fysiska test. T.ex. bänkpress, ergometercykeltest (redan på torsdag) och löptester. Efter denna lektionen så hade vi en ganska stor håltimma på två timmar. Många av oss använde den till att gå till gymmet och träna. Det är väldigt kul att se på vilken nivå folk ligger på. Vissa är väldigt tränade medans många inte har mycket mer än grundkondition. Självklart är det inte många som ligger på den "guda-nivå" jag gör.
Efter träning och lunch hade vi det roligaste momentet hittills på skolan. På området så finns det ett torg med olika simuleringsmiljöer. Det är allt från Tunnelbanestation , systembolag, mataffär till inredda lägenheter. Vi hade fyra olika moment där vi endast skulle iaktta och skriva ner vad vi såg och hur vi reagerade. Momenten var hemlös på tunnelbanestation, inbrott i lägenhet, lägenhetsbråk och en trafikolycka. Alla poliser som var med i skådespelen var riktiga poliser och de inblandade var inhyrda skådespelare. Det var riktigt kul att vara närvarande vid "riktiga" situationer och se hur folk reagerade.

Nu sitter jag hemma och har ätit lite av min gourmet-måltid jag tillagade igår.

Imorgon blir det föreläsning om kommunikation i polisarbetet och självklart träning!
The League

Har börjat kolla på "The League".
Handlar om ett par killar som driver en fantasy football-liga ihop, liiiiiiite för seriöst.Gordon Ramsey

Idag var det dags att laga lite mat! Det blev en väldigt avancerad rätt som har tagit mig flera år att bemästra.
Spagetti unt fleischfärssås.

Blev tre matlådor också. Allt som allt är jag ganska stolt över mig själv.


Home

När vi gick igenom schemat idag såg jag också att jag kommer vara ledig både nu på fredag och på måndag.
Så jag bokade en biljett hem till Göteborg och min älskade.


Känd-is

Vem tror ni man stöter på första dagen på Polishögskolan?

Leif GW Persson vandrandes med en käpp.


Första dagen

Nu är den första dagen på polishögskolan över.
Jag tror jag jagade upp mig väldigt för ingenting, nu i efterhand. Första dagen var super. Den började med att vi fick skriva in oss och få passerkort och lite viktiga papper. Efter det så hade vi samling i aulan för samtliga nya elever där man hälsade oss välkomna och drog lite information som kunde vara nyttig under studietiden. Snackade med flera av mina klasskamrater och det känns som det är riktigt skönt folk.
Efter detta hade vi två timmar att fördriva innan vi skulle träffas igen. Dessa spenderades genom att strosa runt lite på området och sedan käka lite wok i restaurangen. Efter lunchen så träffade vi våra faddergrupper som också visade oss området fast lite mer ingående. Vi fick se vart alla klassrum låg, vart övningshusen fanns och självklart gym och idrottssalarna. Gymet var riktigt bra! Härligt också att ha idrottssalar som man kan låna om man känner för att kanske lira lite innebandy eller något annat fräckt. Efter denna rundtur träffade vi klassen igen och hade lite presentation av oss själva.
Självklart var min bäst. Kan vara för att jag hade en powepoint och diverse give-aways. Härlig första dag!Psycho

Söndagskvällen blev en filmkväll i min ensamhet (som om tre filmer igår inte var nog). Men idag var det bara jag som bestämde film. Inte för att jag tycker att min flickvän har dålig smak om det är någon som försöker påstå det... Blev en gammal goding från 1960, Psycho. Det är någonting med Alfred Hitchcocks filmer från förr som inte görs längre. Kan vara att dom är svart-vita, kan vara att special-effekterna är lika usla som Sibas reklamer.D-day

Jag kan inte säga något annat än att jag är lite nervös inför första skoldagen imorgon.
Enligt schema skall det mest vara information och introduktion.In the building

Nu är jag äntligen framme. Alla kläder är uppackade och sängen bäddad. Tågresan gick bra. Men jag tycker det är sjukt segt att åka tåg längre sträckor. Min kära iPad höll mig dock
sällskap. Detta tyckte även min granne var väldigt bra som såg minst lika mycket Family Guy som jag gjorde. Good for him.

Till en början kommer jag att bo som inneboende hos en gammal kollega på Kungsholmen. Lägenheten är helt underbar och ligger väldigt bra.

Nu tänkte jag gå ut på stan och handla lite mat.(Näst)sista måltiden

Igår var jag och min älskade ute på restaurang en sista gång innan jag åker. Mycket god mat och underbart sällskap. Efteråt åkte vi ut till mina föräldrar i Onsala för att säga hejdå, spela spel och socialisera sig lite. Konstigt nog förlorade jag på spelet. Inget som händer ofta men i riggade omgångar kan jag förlora i sällsynta fall. Jag fick även igen bekräftat att min kära pappa har otroligt sned humor. Jag tror att Ella skrattade i en kvart för något skämt han drog. Det enda jag kommer ihåg från skämtet är att det var om någon som knullade en get.

Idag blir det räkafton och frosseri i godis, cheese doodles, chips. Har hyrt tre filmer som också skall tas igenom.
Conan the barbarian, Hangover II och Horrible Bosses. Hade jag fått bestämma hade ju två av de tre filmerna varit skräckfilmer. Men eftersom min fina flickvän kissar på sig om hon ser skräck så får jag snällt skita i det.

När vi var på Hemmakväll innan idag för att hyra filmer så säger butiksbiträdet lite tyst:
- Ehm..du har en påminnelse avgift här på 50kr för en film.
- Va? det var ju hur länge sen som hellst som jag hyrde film här.
- Eh...ja den är från 2008 så jag tar nog bort den.
Det måste ha varit min hårda blick som gjorde att hon vek sig.


 


Shoulder'nt be a problem

Nu har det gått två månader efter min operation och jag känner verkligen att axeln börjar bli bättre. Dock känner jag ju att jag har lång tid kvar innan jag är 100%. Är också lite orolig hur det kommer gå på polishögskolan när min axel inte är helt med. Jag har pratat med studierektor och läraren i självskydd och fått ett OK, vilket känns väldigt skönt. Axeln forcerades ur led under en amerikansk fotolls-match för två år sedan när jag landade lite snett och har gått ur led flera gånger efter det.

I november fick jag äntligen en operationstid och det har läkt bra. Dock är det mycket rehab efteråt med träning tre gånger per dag i minst sex månader.


Dålig bild, jag vet.
Superbowl XLVI countdown
Sista dagen på jobbet

 


Facepalm

Nu är allt äntligen klart inför flytten. Allt är nedpackat och lägenheten är städad och fin.
Nu får vi bara hoppas att de som hyr den i andra-hand sköter om den lika bra som jag gjort. Spenderade hela kvällen igår i lägenheten med att packa ner det sista och städa allt som fanns att städa.
Mitt i allt detta kaos av städmoppar och gråt så kom Martin som skall hyra lägenheten av mig för att hämta nycklarna. Jag har totalt tre set nycklar. Två set har jag och ett set har min flickvän.
Vi pratade igenom detta och jag sa att han bara kommer få två set idag och det andra settet som befinner sig 4 mil bort kommer han få en annan dag. Det gick han med på och alla var glada. Tills jag några timmar senare är klar med all städning och skall låsa lägenheten...
Testa att låsa en lägenhet utan nyckel. Det brukar inte gå så bra.
Martin kunde jag inte få nycklarna av då han beffann sig 8 mil bort. Så det enda som fanns att göra var att ta bilen 8 mil fram och tillbaka till Kungsbacka för att hämta nycklarna.

Jag kände mig iallfall inte korkar efter detta.Lets hug it out bitch!

Efter åtta underbara säsonger är det över. Eller rättare sagt det har varit över ett tag men jag har inte velat fatta det. Sista avsnittet sändes i September men jag har dragit mig för att se det föränn nu. Ville väl inte innerst inne att det skulle vara slut. Nu är det bara en lång väntan tills Entourage - The movie kommer ut. Tydligen så väntar man på ett färdigt skript innan man kan gå vidare. Även om man är bitter över att e sån grym serie tar slut så tycker jag det är lika bra. Jag hade aldrig velat att dom hade mjölkat ut den som en viss ABC serie.. -Host- Lost -Host-.
Så vad ska man kolla på nu? Enligt IMDB borde jag kolla på Extras med Ricky Gervais, Skins och Shameless med en alkoholiserad William H Macy. IMDB har haft fel förut tyvärr.Extras (8.8 IMDB rating):
Andy Millman is an actor with ambition and a script. Reduced to working as an extra with a useless agent, Andy's attempts to boost his career invariably end in failure and embarrassment.
Ski
ns (8.4 IMDB rating):
The story of a group of British teens who are trying to grow up and find love and happiness despite questionable parenting and teachers who more want to be friends (and lovers) rather than authority figures.Shameless (8.5 IMDB rating):
An alcoholic man lives in a perpetual stupor while his six children with whom he lives cope as best they can.

EAGLES


Blank Page

Nu börjar det närma sig. Flytten till Stockholm börjar bli en verklighet. Fullt upp igår med att städa ur lägenheten från alla möbler och annat skit man samlat på sig. Slängde bl.a ett leksaksgevär, en trasig espressomaskin och en gammal porr-DVD. Mycket användbara saker men all sak har sin tid.

Skall bli otroligt spännande att byta stad och börja på min drömutbildning. Har nog inte riktigt förstått det än då det varit så mycket med flytten och allt annat runt omkring mig. Det som är mindre roligt med allt detta är att min flickvän inte kommer med mig, än. Eftersom jag skall tillbringa den första tiden som inneboende så väntar hon med att komma upp tills vi fått en lägenhet.
I love Russia

Jag blir så otroligt lycklig när jag hittar härliga videor. Dock blir jag ledsen av att jag inte bor i Ryssland.
Vill också dansa bakom en bil...Snäll pojkvän

Som den underbara pojkvän jag är har jag idag köpt en tågbiljett till min fina flickvän. Så hon kan hälsa på mig över alla hjärtans dag. <3Somebody That I Used to Know

Helt underbar låt.Bye bye Mr Brees

Inatt åkte New Orleans Saint ut ur slutspelet. Motståndare och vinnare, Alex Smith och San Fransico 49ers. Vilken Avslutning på matchen!
Ni som inte såg matchen, måste se den. Det är så här en fotbollsmatch skall avslutas. Alex Smith avgör med ett iskallt pass bara sekunder innan matchen är slut.

Tycker det är tråkigt för Drew Brees som har haft en otrolig säsong med en passer rating på 110.6 med 5476 yards och 46 TDs. I och med hans grymma säsong så krossande han Dan Marinos 27 åriga rekord med mest pass yards (5084 yards)
Söndagkväll

I fredags hade jag några polare över. Mycket öl, mat och lite mer öl med anledning av att jag skulle flytta.
Tråkigt nog var det många avhopp (för lite pengar, match, tenta, syster skall gifta sig nästa vecka(?)).
Men vi som var här hade det trevligt ändå. Vi bestämde till och med oss för att inte gå ut för att vi visste att det antagligen skulle suga mer än förfesten ändå.
Tråkigt att lämna sina vänner, men det är bara för två år.
I fredags hade jag några polare över. Mycket öl, mat och lite mer öl med anledning av att jag skulle flytta. Tråkigt nog var det många avhopp (för lite pengar, match, tenta, syster skall gifta sig nästa vecka(?)). Men vi som var här hade det trevligt ändå. Vi bestämde till och med oss för att inte gå ut för att vi visste att det antagligen skulle suga mer än förfesten ändå. (Detta får vi ju aldrig veta då vi inte vet om det faktiskt hade sugit)
Det kommer bli jävligt trist att lämna sina vänner, men det är bara för två år.

När det roliga var slut runt två snåret och folk begav sig hem bestämde jag mig för att dra till flickvännen. Frågan var ju då, lämna alla disk,ölburkar,matrester och div döda ting. ELLER diska,städa undan och göra lägenheten levbar.
Svaret är självklart. Lämna ALLT..
Så idag när jag två dagar senare öppnar dörren till min lägenhet får jag en ansiktsmäll av öl, gammal mat och vafan-är-det-som-luktar.
Så det var ju inte mer att göra än att diska och städa och vara allmänt duktig.
Bilden säger inte så mycket men i mitt skakade tillstånd och med öl-ångor som gjort mig lite yr så var den bra.


Skadeglädje

Efter att hypat upp sig själva till max innan säsongen började så är den nu slut. 8-8 och inget slutspel och ingen superbowl. Dock känner jag mitt i detta en liten liten glädje.

Dallas Cowboys och Tony Romo tog sig inte in i slutspelet heller. Det kan jag lätt leva på fram till nästa septemberRSS 2.0