Enkelt nyttigt bröd

Ingredienser:
2 dl vetekross
2 dl grovt rågmjöl
5 dl vatten
50 g jäst
1 dl lättkvarg
50 g smör
2 tsk salt
7 dl vetemjöl special med fullkorn
 
Tillredning:
Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke.
Koka upp vattnet, häll över det i bunken och rör om.
Ställ bunken i kallt vatten. Rör om då och då och kyl till 37 grader.
Tillsätt jäst, kvarg, smör, salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidigt.
Låt jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i två delar och forma till limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa ca 30 min. 
Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Grädda 35-40 min. Låt bröden svalna på galler.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0